Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over ABN AMRO

  • 20 okt 2021

  Overleg ABN AMRO stokt

  Op 18 oktober hebben CNV Vakmensen, FNV Finance, de Unie en ONM aan de bank laten weten wat de boodschap was die we van jou en je collega's kregen tijdens de digitale medewerkersbijeenkomst van vorige week. Die was klip en klaar: geen structurele loonsverhoging is onacceptabel en liever ook geen verslechteringen voor wat betreft de vergoedingen in het sociaal plan. De boodschap van de bank blijft: een structurele...
  • 30 sep 2021

  ABN AMRO wil cao zonder structurele loonsverhoging; praat mee!

  Op 28 september hebben CNV Vakmensen en de andere bonden voor de 7e keer onderhandeld over een nieuwe cao voor de medewerkers van de bank. Ook tijdens dit overleg wilde de bank voor de komende 2 jaar geen structurele loonsverhoging bieden. Wij willen nu eerst van jou weten hoe jij hier tegen aan kijkt. Daarom organiseren we een Teamsmeeting, speciaal voor jou en je collega's. Voorstel bank Het voorstel van de...
  • 9 sep 2021

  Verschillen zijn nog groot bij cao-overleg ABN AMRO

  Op 8 september heeft CNV Vakmensen weer met de bank en de andere bonden gesproken over de cao en het sociaal plan. Dit was de eerste bijeenkomst na de time-out en de zomervakantie. Via deze nieuwsbrief sturen we je een korte update.
  • 1 jul 2021

  Impasse onderhandelingen cao en sociaal plan ABN AMRO

  Afgelopen dinsdag 29 juni hebben CNV Vakmensen en de andere bonden voor de vijfde keer met de bank gesproken over de cao en het sociaal plan. Ondanks de wens en hoop van sociale partners om flinke stappen naar een eindresultaat te maken, is de uitkomst helaas dat we in een impasse zitten. CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie en Our Next Move zitten op één lijn. Reden waarom we allemaal terug gaan naar onze...
  • 15 jun 2021

  Cao-overleg ABN AMRO, 4e overlegronde, nog geen toenadering

  Op 14 juni vond de 4e onderhandelingsronde plaats. Er zijn vooralsnog 8 onderhandelingen gepland. We zijn nu dus op de helft en je zou verwachten dat er in de verte iets van overeenstemming lonkt, maar helaas is dat nog niet het geval. Hoewel de besprekingen in een goede sfeer verlopen is er nog geen enkele toenadering te bespeuren.
  • 9 jun 2021

  Mogelijk door cao-afspraak ABN AMRO: Loopbaancoaching, iets voor jou!

  Nu de financiële wereld zo in beweging is, moet je als medewerker van ABN AMRO wel meebewegen. Wil je dat? Kun je dat? En hoe dan? CNV Vakmensen heeft -ook al in de huidige- cao ABN AMRO een afspraak gemaakt op basis waarvan jij een loopbaanscan kunt laten doen. Wij hebben goede ervaringen met James, zij helpen jou je vragen te beantwoorden en eventuele vervolgstappen te zetten.
  • 3 jun 2021

  3e Cao-overleg ABN AMRO in teken van Care, reactie bonden en feestdagen

  CNV Vakmensen, de andere bonden en ABN AMRO hebben voor de derde keer met elkaar gesproken over de cao en het sociaal plan. Tijdens de digitale meeting kwam ook Robert Swaak even in het overleg. Hieronder een korte update. Op 14 juni staat het volgende overleg in de agenda.
  • 19 mei 2021

  De tweede onderhandelingsronde cao ABN AMRO: mobiliteit in de schijnwerpers

  Op 18 mei is er voor de tweede keer door ABN AMRO, CNV Vakmensen en de andere bonden gesproken over een nieuwe cao en sociaal plan vanaf 1 januari 2022. Nadat op 11 mei de voorstellen zijn toegelicht, is er voor gekozen om nu eerst te focussen op mobiliteit (vervoer) en sociaal plan.
  • 12 mei 2021

  De kop is eraf: cao-overleg ABN AMRO van start

  Op 11 mei hebben CNV Vakmensen, FNV, Unie en Our Next Move voor het eerst gesproken met ABN AMRO over een nieuwe cao en sociaal plan per 1 januari 2022. De inzet van CNV Vakmensen hebben we met je gedeeld in onze meest recente nieuwsbrief. Tijdens dit eerste cao-overleg zijn de voorstellenbrieven van de bank en de bonden toegelicht.
  • 4 mei 2021

  Wat zijn de voorstellen van CNV Vakmensen voor de nieuwe cao van ABN AMRO?

  Binnenkort start het overleg over een nieuwe cao voor de medewerkers van ABN AMRO. We vroegen je welke onderwerpen volgens jou in onze voorstellenbrief aan bod moeten komen. Thuiswerken (faciliteiten en vergoeding), werkdruk, de positie van oudere medewerkers (interne arbeidsmarkt bij de bank) en eerder kunnen stoppen met werken zijn de grootste topics. Verder stellen we voor het sociaal plan te verlengen voor de duur...
  • 22 dec 2020

  Start pensioenstudie ABN AMRO, CNV Vakmensen participeert

  Dit is een gezamenlijk bericht van alle betrokken partijen, waaronder jouw vakorganisatie CNV Vakmensen. Er wordt veel over gezegd en geschreven: Het pensioenstelsel in Nederland zal de komende jaren grondig worden verbouwd. Wat betekent dat voor het pensioen voor de (oud) medewerkers van ABN AMRO?
  • 3 dec 2020

  Strategie-review ABN AMRO

  ABN AMRO heeft vandaag haar strategie-review gedeeld. Er staat in dat de komende jaren 15% van de banen verloren gaan. ABN informeerde CNV Vakmensen hierover. Wij leggen het verder aan je uit.
  • 20 nov 2020

  Verandering arbeidsvoorwaarden voor werknemers ICS

  Vanaf 1 januari 2021 wordt ABN AMRO de nieuwe werkgever van werknemers van ICS. Dat betekent ook dat de arbeidsvoorwaarden veranderen. Om de overgang soepel te laten verlopen, hebben we onderhandeld. CNV Vakmensen sprak samen met de andere bonden en de bank over de veranderingen. In deze blog brengen we je op de hoogte. Afspraken in onderhandelingsresultaat Het is gelukt om een akkoord te bereiken over het aanpassen...
  • 8 okt 2020

  Financiële regeling voor medewerkers Contact Center

  Toen de werktijden van het Contact Center (CC) van ABN AMRO werden aangepast, leek het erop dat de medewerkers inkomen zouden verliezen. Gelukkig is daar nu - door inzet van CNV Vakmensen - een betere financiële regeling voor.
  • 21 aug 2020

  Overleg met ABN AMRO over wijziging openingstijden CC

  Eerder lieten we je weten dat we samen met FNV en Unie bij ABN AMRO aandacht vroegen voor de situatie van de medewerkers van het CC. Nu de openingstijden van het CC veranderen, heeft dit gevolgen voor hen. Daarom hadden we afgelopen week twee keer een overleg. In deze blog de uitkomsten.
  • 14 aug 2020

  Update wijziging openingstijden klantcontactcenter

  Een paar weken geleden wilde CNV Vakmensen weten welke vragen jij hebt over de aankondiging van de nieuwe openingstijden van het klantcontactcenter. Samen met FNV is met de Raad gesproken naar aanleiding van de reacties. Daarna is om toelichting gevraagd aan de leiding van ABN AMRO. In dit blog geven we je een nieuwe update.
  • 13 aug 2020

  CNV staat voor jullie klaar tijdens de reorganisatie

  Het nieuws over de reorganisatie heeft ons allemaal geraakt. Driehonderd Nederlandse werknemers die hun baan de komende tijd verliezen. Wereldwijd verdwijnen er in de komende twee tot vier jaar duizend banen bij ABN AMRO. CNV Vakmensen staat klaar om de werknemers te ondersteunen.
  • 14 jul 2020

  Tijden klantcontactcenter worden aangepast: wat verandert er voor jou?

  Vanaf oktober gaan de werktijden op het klantcontactcenter van ABN AMRO veranderen. Tenminste, dat is het plan van ABN AMRO. CNV Vakmensen is hierover door de bank geïnformeerd. Ook in deze situatie willen we er voor je zijn.
  • 18 mei 2020

  Werken bij ABN AMRO in coronatijd

  In deze blog hebben we het over de gevolgen en oplossingen van de coronacrisis voor het werken bij ABN AMRO.
  • 17 mrt 2020

  Nieuwe cao-onderhandelaar: Aletta Bulsink

  ABN AMRO heeft een nieuwe cao-onderhandelaar: Aletta Bulsink. "Ik ga me hard inzetten om voor goede arbeidsvoorwaarden te zorgen in de nieuwe cao voor jou en jouw collega’s van ABN AMRO. Graag stel ik me aan jullie voor."
  • 10 dec 2019

  Nieuwe cao ABN AMRO rond

  Nu de gesprekken over de pensioenregeling erop zitten is de nieuwe cao ABN AMRO officieel rond. Per 1 januari 2020 heb jij een nieuwe cao.
  • 9 dec 2019

  6 veelgestelde vragen over nieuwe uitvoeringsovereenkomst pensioen

  ABN AMRO en ABN AMRO Pensioenfonds zijn het eens geworden over nieuwe pensioenafspraken. Deze gaan per 1 januari 2020 in.
  • 26 sep 2019

  Nieuwe cao ABN AMRO een feit

  De leden van CNV Vakmensen stemmen met grote meerderheid voor nieuwe cao ABN AMRO en sociaal plan. Deze zijn per 1 januari 2020 van kracht.
  • 10 sep 2019

  Stem over nieuwe cao ABN AMRO

  Je kunt tot en met 25 september stemmen over de nieuwe cao ABN AMRO. Lees welke afspraken zijn gemaakt over o.a. pensioen en loonsverhoging en stem!
  • 5 sep 2019

  We zijn eruit: onderhandelingsresultaat cao ABN AMRO

  Vannacht rond 3 uur werd er champagne gedronken bij ABN AMRO. Op het onderhandelingsresultaat! 4,5% loonsverhoging en meer..