Stel je vraag over werk en inkomen

CNV staat voor jullie klaar tijdens de reorganisatie

Het nieuws over de reorganisatie heeft ons allemaal geraakt. Driehonderd Nederlandse werknemers die hun baan de komende tijd verliezen. Wereldwijd verdwijnen er in de komende twee tot vier jaar duizend banen bij ABN AMRO. CNV Vakmensen staat klaar om de werknemers te ondersteunen.

Alleen nog maar actief in Europa

ABN Amro wil als zakenbank alleen nog in Europa actief zijn en daarmee de risicovolle markten achter zich laten. Daardoor vervallen er 150 banen in Nederland. Daarnaast stopt ook Money You, de dochteronderneming van ABN AMRO. Hierdoor zullen ongeveer 147 werknemers hun baan verliezen.

Goed sociaal plan

De bank heeft door een prima sociaal plan een goed vangnet voor de medewerkers die boventallig zijn (op de lijst staan om hun baan te verliezen).  Maar dat is niet het enige wat belangrijk is wanneer je jouw baan verliest. Het gaat ook om verder kijken: waar kun je na ABN AMRO zo snel mogelijk aan de slag? ABN AMRO heeft vanuit het sociaal plan de verplichting om ontslagen medewerkers te ondersteunen, maar ook CNV Vakmensen zal haar best doen zoveel mogelijk boventalligen te ondersteunen ergens anders aan werk te komen.

Plannen voor de komende tijd

De komende maanden wil ik goed overleggen met de directie van ABN AMRO over het sociaal plan. Er zijn nog wat details in het plan die besproken moeten worden. Ook de uitvoering moet goed uitgedacht worden om de getroffen werknemers zo goed mogelijk te helpen.

Heb je vragen of wil je iets kwijt?

We wensen degenen die boventallig zijn, veel sterkte toe. Neem gerust contact op wanneer je met vragen zit of hulp nodig hebt! Laat dan een reactie achter onder deze blog.