Stel je vraag over werk en inkomen

Meer loon voor jou!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: je hebt een nieuwe cao. En dat ga je flink merken dit jaar! Zo heb je vorige maand al een loonsverhoging van 2% en een eenmalige uitkering van €1000,- bruto gekregen. Maar dat is nog niet alles: in mei ga je er namelijk nog eens 9% op vooruit!

Prestatie en premie

Deze meevallers worden veroorzaakt door een flinke verandering in de prestatieregeling van ABN AMRO. Hoe zit dat? De prestatiepremie zoals je die kent, komt met de nieuwe cao te vervallen. Tot dit jaar kreeg je jaarlijks een premie die was gekoppeld aan je beoordeling, die varieerde van 0 tot 5. Hoe hoger je beoordeling, hoe hoger jouw prestatiepremie.

CNV Vakmensen vindt het echter belangrijk dat jouw beoordeling je de ruimte biedt om te leren. Door de beoordeling los te koppelen van premies staat het financiële belang niet meer centraal en kan jij je meer richten op je ontwikkeling.  

Cao

Hoe gaat dat dan vanaf dit jaar? In de nieuwe cao is vastgelegd dat alle medewerkers in 2018 eenmalig een salarisverhoging krijgen die is gebaseerd op het gemiddelde beoordelingscijfer van jou en je collega’s samen. Over 2016 was dit cijfer van alle medewerkers van ABN AMRO gemiddeld een 3.31 (de cijfers over 2017 zijn nog niet bekend). De bank wilde dit gemiddelde afronden naar 3. CNV Vakmensen heeft ervoor geknokt om de overige 0.31% indirect te verwerken in de loonsverhoging van 2% die je afgelopen februari hebt gekregen. En dat is gelukt!

De belangrijkste veranderingen

De prestatiepremie is hiermee vanaf dit jaar dus afgeschaft, maar je krijgt dit jaar natuurlijk nog wel je premie over 2017.  We zetten de belangrijkste veranderingen die je dit jaar gaat merken daarom op een rijtje. Je krijgt dus:

  • een loonsverhoging van 2% (januari)
  • een eenmalige uitkering van €1000,- bruto (februari)
  • een loonsverhoging van 9% (mei)
  • je prestatiepremie over 2017 (dit voorjaar)

Het afschaffen van de prestatiepremie heeft natuurlijk invloed op het beoordelingssysteem. Over twee weken lees je op Je Achterban welke invloed dit heeft op je jaarlijkse beoordeling.

Wat ons betreft gaat 2018 een lekker jaar voor je worden! Denk jij er ook zo over?

  • Nou ik heb een andere mening, heb nog nooit zoveel in moeten leveren. De kleine groep deels arbeidsongeschikte medewerkers bij abnamro wordt hier nogal door benadeeld. Een bonus / eenmalige uitkering die meteen gekort wordt op je uitkering en waardoor je zelfs meer in moet leveren ( je hele WAO uitkering) dan je ontvangt. Ook is een wijziging /verlaging van arbeidsongeschiktheidsklasse niet ondenkbaar met deze verhoging. Gevolg, nog meer inleveren en waarschijnlijk je hele WAO of wia uitkering kwijt. Best wel zuur, in de ogen van het UWV ben ik straks blakend gezond door deze wijzigingen, terwijl eerder het tegenovergestelde het geval is.

  • Beste Charley, bedankt voor je reactie. Ik snap wat je zegt. Helaas kunnen wij bij het maken van een cao afspraak niet met alle specifieke situaties rekening houden. Daar waar je keuzes maakt zitten er vaak voor- maar helaas soms ook enkele nadelen aan. Jij beschrijft een duidelijk nadeel van de gemaakte cao afspraak. Ik kan zo niet gelijk reageren op de omvang van de gevolgen die je noemt maar als je me een persoonlijk berichtje stuurt dan kunnen onze juristen natuurlijk wel even meekijken met de mogelijke WAO gevolgen van deze cao wijziging voor jou.

  • Is de verhoging van 9% ook voor Flexwerkers bij ABN Amro? Ik heb wel de 2% loonsverhoging ontvangen, maar de 1000 euro bruto is enkel voor de vaste medewerkers die rechtstreeks bij ABN Amro in dienst zijn.

    Hoe zit dit?

  • Beste Sophia, bedankt voor je reactie. Wat versta jij onder flexwerkers? Ben je werkzaam als uitzendkracht? Medewerkers met een contract voor bepaalde tijd vallen in elk geval wel gewoon onder de ABN AMRO cao. Uitzendkrachten hebben een eigen cao waarin andere regels staan. De prestatiepremie en dus ook de omzetting daarvan zijn dan niet van toepassing. We hebben nu ook een je achterban speciaal voor flexkrachten. Misschien leuk om ook eens op te kijken: www.jeachterban.nl/.../.