Stel je vraag over werk en inkomen

Het beste uit jezelf halen? The sky is the limit!

We hadden het in de vorige blog al aangekondigd: deze week willen we je wat meer vertellen over de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en bij te scholen bij ABN AMRO. Zoals je eerder kon lezen zijn die mogelijkheden bij de bank namelijk erg royaal!

Het uitgangspunt van dit verhaal is simpel: jij gaat over je eigen ontwikkeling. Dat begint al met het ontwikkelplan dat jij met je leidinggevende maakt. Zoals altijd heb je de ruimte om hierbij zelf je opleidingswensen op papier te zetten. Dit klinkt vaag en abstract, omdat er geen concreet budget aan de mogelijkheden zijn gekoppeld, maar we garanderen je dat er veel mogelijk is. Het is dus aan jou om dit te laten werken. Zolang de kosten voor jouw ideeën enigszins binnen het betamelijke blijven, zal de bank geen nee zeggen tegen goed onderbouwde plannen.

Dat wil niet zeggen dat het maken van zo’n plan ook gemakkelijk is. Nadenken over welke richting je met je carrière op wilt is uitdagend. Gelukkig kan CNV Vakmensen je hierbij helpen. Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met ons adviesloopbaanbureau James. Zij kunnen je helpen met het uitstippelen van een toekomstplan voor je loopbaan. In je cao is specifiek vastgelegd dat je het recht hebt om hier op kosten van de bank gebruik van te maken. Meer informatie over deze service kun je hier vinden.  

Persoonlijk budget

Met de nieuwe cao is je persoonlijke budget verhoogd van €750,- naar €1000,- per jaar (je kunt dit jaarlijkse budget tot drie jaar opsparen). Dit budget staat los van het ontwikkelplan dat je met je leidinggevende maakt en de kosten die dat plan met zich meebrengen. Het is helemaal van jou en je kunt zelf bepalen hoe je het gebruikt, zonder hierover bij iemand verantwoording over af te leggen. Als je bijvoorbeeld een cursus Photoshop wilt doen, die niet past binnen het ontwikkelplan dat je met je leidinggevende hebt gemaakt, dan kun je dit alsnog doen door je persoonlijke budget hiervoor in te zetten.

Daarnaast heb je er een extra studiedag bijgekregen. Tot dit jaar had je één studiedag; met de nieuwe cao heb je er twee. Je kunt deze dagen gebruiken om die cursus Photoshop te volgen zonder er verlof voor op te nemen of gewoon eens na te denken over je loopbaan in de toekomst.

Lichamelijk en financieel gezond

Het plannen van je toekomst is niet los te zien van je financiële situatie. Je kunt wel dagdromen over een vervroegd pensioen of een radicale carrièreswitch, maar als je niet zeker weet of je dit wel kunt betalen dan schiet je daar weinig mee op. Ga daarom eens praten met een financieel specialist van ABN AMRO. Ook dit is een nieuwe regeling: je mag tenminste één keer per drie jaar zo’n specialist inschakelen (ook weer op kosten van de bank) om je eigen financiële situatie tegen het licht te houden. Dit kan je helpen om je toekomstplannen te toetsen en aan te scherpen. 

Als uitsmijter heb je ook nog eens eenmaal in de drie jaar recht op een Beter Leven Onderzoek. ABN AMRO vindt het belangrijk dat jij als medewerker gezond en vitaal blijft en wil je hierbij helpen. Aan de hand van tests krijg je tijdens een Beter Leven Onderzoek inzicht in je gezondheid en krijg je handvatten aangereikt om gezonder te leven en beter om te gaan met stress en werkdruk. Niet gek toch?