Stel je vraag over werk en inkomen

De werklaptop en pittige kwesties

Veel vrije dagen. Heerlijk, kamperen op Texel. Toch gaat er bijna geen dag voorbij of ABN AMRO is in het nieuws, als ik even een schaarse blik op mijn telefoon werp. Geen Netflix meer kijken op de werklaptop, geen gratis fruit meer op het werk.
Navraag leert dat niet alles is wat het lijkt.

Bring your own device

Maar toch, geen fruit meer? Jammer vind ik, als vertegenwoordiger van de medewerkers van ABN AMRO. Omdat vitaliteit en gezondheid door de bank als belangrijk speerpunt worden gezien. Dit is geen onderschrijving van haar eigen beleid, gemiste kans zou ik zeggen!
Scheiding werk/privé met “bring your own device”, ook steeds lastigere kwesties. Verschillende dingen gaan steeds meer door elkaar lopen en dat is toch ingewikkeld in huidige mediamaatschappij, zo blijkt.

Boventallig worden

Dan, bij thuiskomst, een uitzending van Radar over de moeilijkheden van “oudere” medewerkers om een nieuwe baan te vinden bij werkloosheid. Ik zie bij de bank ook heel veel medewerkers die de komende tijd boventallig worden en op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. Een bekende en zorgwekkende problematiek.
Eigenlijk staat mijn werk midden in de actualiteit en zijn de nieuw te maken cao afspraken bij ABN AMRO een mooie kans om onderwerpen te benoemen, aan de orde te stellen en oplossingen voor te verzinnen. Ik heb er alweer zin in!  Jullie ook?

Begin juli trappen we het cao overleg af, ik houd jullie op de hoogte. En wil je alvast meedenken? Dat kan altijd hier op Je Achterban! We horen jullie mening graag!

  • Ik ben intussen vertrokken op 24 augustus, niet vrijwillig weliswaar, op 24 mei ben ik boventallig verklaard, 8 juni heb ik mijn beeindigingsovereenkomst ondertekend en een week voor vertrek heb ik de aanvraag bij UWV gedaan maar die is afgewezen omdat ze een opzegtermijn van 4 maanden in acht moeten nemen, dus geen uitkering in september en oktober? In oktober wordt de aanvraag weer bekeken wanneer ik bel, bij wie kan ik terecht voor deze kwestie?

    Joyce Asanredjo