Stel je vraag over werk en inkomen

Strategie-review ABN AMRO

ABN AMRO heeft vandaag haar strategie-review gedeeld. Er staat in dat de komende jaren 15% van de banen verloren gaan. ABN informeerde CNV Vakmensen hierover. Wij leggen het verder aan je uit.

Meer digitaal

We leven in een digitale tijd en ABN AMRO wil mee gaan met de tijd, maar ook persoonlijk blijven. De komende jaren gaat hier aan gewerkt worden. Het is dus niet duidelijk wat dat voor de medewerkers betekent. Er wordt gesproken over het sluiten van kantoren en dat ze meer digitaal gaan worden. Door te digitaliseren, zijn er minder medewerkers meer nodig. Een duidelijk plan wordt pas in 2021 verwacht.

Minder banen

Wat wel duidelijk is door het digitaliseren, is dat er 15% van de banen wereldwijd verloren zullen gaan. De helft van de medewerkers zal omgeschoold moeten worden om aan het werk te blijven bij de bank. Het is de vraag of dat voor iedereen gaat lukken. CNV Vakmensen zet zich de komende tijd in voor voldoende ondersteuning voor medewerkers die omgeschoold moeten worden.

Duidelijke plannen in 2021

De bank verwacht dat in 2021 duidelijk wordt wat de plannen zullen zijn. De effecten van de plannen worden in 2022 verwacht. Het is niet duidelijk hoe de effecten opgevangen gaan worden en het sociaal plan loopt af op 31 december 2021. Het worden spannende tijden.

Wat wij doen

Wij zorgen ervoor dat jouw belangen, vragen, zorgen en positie duidelijk worden. En dat iedereen op een gelijke manier behandeld wordt door de bank. CNV Vakmensen wil dat er aandacht is voor jou en de gevolgen van de veranderingen. Als lid van CNV Vakmensen kun je altijd bij ons terecht voor vragen of ondersteuning.

Heb je vragen en/of opmerkingen?

Deel je vragen en of opmerkingen hieronder als reactie. We reageren zo snel mogelijk.