Stel je vraag over werk en inkomen

Uitslag EEO, evaluatie opstapregeling, verhouding vast en flex en meer

Regelmatig gaan we met de bank om tafel om allerlei HR-zaken te bespreken. Afgelopen dinsdag 5 februari hebben we weer overlegd. Aansluitend hebben we het bestuur van de RVM gesproken.

Uitslag EEO

We hebben van de bank een toelichting gekregen op het medewerkers tevredenheidsonderzoek (EEO 2018). De bank is blij met de score, want het totaal is beter dan 2017. Maar het niveau van 2016 is nog niet helemaal gehaald.

We hebben bekeken waar de grote stijgers zitten, bv op betrokkenheid van de medewerkers. Dat is natuurlijk mooi. Het senior management wordt wel nog steeds kritisch beoordeeld. De bank gaat in maart nog zgn. “pulse” metingen doen om te bekijken hoe de aangescherpte strategie in november 2018, is geland bij de medewerkers.

Jaarcijfers 2018

We hebben de bank verzocht om ons in maart, na het uitbrengen van de jaarcijfers 2018, een toelichting te geven op de financiële situatie van de bank. Dit past ook mooi in de route richting de cao-onderhandelingen.

Terugblik opstapregeling

In het kader van de komende onderhandelingen hebben we ook gekeken naar de resultaten van de opstapregeling. Daar zijn positieve cijfers; er is veel gebruik gemaakt van de regeling waardoor er minder gedwongen ontslag door reorganisatie nodig was.

De andere kant is dat het in de organisatie ook minder goede resultaten heeft gehad doordat de regeling bijvoorbeeld soms niet wordt toegekend. Om deze reden zullen wij via onze enquête aan onze leden vragen hoe zij tegen de regeling aankijken.

Verhouding flex/vast

Naar aanleiding van de cao-afspraken hebben we dit onderwerp ook besproken. Eigenlijk heeft de bank een stabiele verhouding tussen vaste medewerkers en medewerkers met flex contracten.

Invulling periodieke stap in de schaal 0-7%

In de laatste cao hebben we beoordelingscijfers afgeschaft en hebben we de continue talent dialoog ingevoerd. Dit betekent dat je heel regelmatig met je leidinggevende een gesprek hebt over jouw functioneren maar ook over jouw wensen en uitdagingen voor de toekomst. Onderdeel hiervan is ook dat de medewerkers, die nog ruimte in hun salarisschaal hebben, nu een stap in de schaal kunnen maken op basis van deze gesprekken en het oordeel van de leidinggevende.

We krijgen hier best wat vragen over. Dit is natuurlijk nieuw, en dus even wennen. Ik hoor heel graag wat jullie ervaringen hiermee zijn.