Stel je vraag over werk en inkomen

Verandering arbeidsvoorwaarden voor werknemers ICS

Vanaf 1 januari 2021 wordt ABN AMRO de nieuwe werkgever van werknemers van ICS. Dat betekent ook dat de arbeidsvoorwaarden veranderen. Om de overgang soepel te laten verlopen, hebben we onderhandeld. CNV Vakmensen sprak samen met de andere bonden en de bank over de veranderingen. In deze blog brengen we je op de hoogte. 

Afspraken in onderhandelingsresultaat

Het is gelukt om een akkoord te bereiken over het aanpassen de invoeging van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van ICS. Een aantal afspraken gelden voor de komende twee jaar. Een volledig overzicht van de afspraken vind je onderaan deze blog.

Positief over de gemaakte afspraken

Veel arbeidsvoorwaarden van ICS en ABN AMRO leken al op elkaar of waren hetzelfde. Toch waren er ook een aantal verschillen. CNV Vakmensen is positief over de gemaakte afspraken en denkt dat de overgang op een goede manier kan plaatsvinden.

De belangrijkste afspraken:

  • Het salarisperspectief blijft de komende 2 jaar hetzelfde voor medewerkers van ICS. Je maakt nog 2 jaar je salarisstappen, zoals eerder afgesproken bij ICS. Daarna gaat het volgens de loonsverhogingen van ABN AMRO.
  • Het sociaal plan wordt beter voor oudere werknemers van ICS. Hoewel het sociaal plan van ICS lijkt op die van ABN AMRO is het voor ouderen minder goed. Dat gaat nu veranderen.
  • We hebben extra afspraken gemaakt over het wel/niet opbouwen van pensioen en bepaalde toeslagen.

Jouw individuele situatie

Misschien heb jij nog vragen over jouw eigen situatie. Wat betekenen deze verandering voor jou? Je kunt mij daarvoor een mail sturen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat het weten in een reactie onder deze blog. We geven zo snel mogelijk antwoord.

Download

onderhandelingsresultaat_ICS_AA.pdf