Stel je vraag over werk en inkomen

Werken bij ABN AMRO in coronatijd

In dit blog hebben we het over de gevolgen en oplossingen van de coronacrisis voor het werken bij ABN AMRO. 

Speciale coronapagina voor meest gestelde vragen en antwoorden

Vanaf half maart zit Nederland in een ‘intelligente lockdown’. Het heeft veel invloed op ons dagelijkse leven. Hoe zorgen we dat we gezond blijven en de mensen in onze omgeving gezond houden? Hoe combineren we werk en privé, werken we thuis of niet?

ABN AMRO had al vroeg een plan klaar om de risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Heel goed. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan eens een kijkje op de speciale coronapagina van CNV Vakmensen. Daar vind je veelgestelde vragen en antwoorden.

> Ga naar de speciale coronapagina

Thuiswerken heeft gevolgen

Gelukkig kunnen veel mensen thuiswerken. Het vraagt wel om een paar aanpassingen. Je moet thuis een goede werkplek maken (tenzij je die al had) en je moet over genoeg hulpmiddelen beschikken om te werken alsof je op kantoor zit. Er kan veel meer op dat gebied dan we altijd dachten, maar het heeft ook nadelen. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik mis mijn collega’s. Ik mis het gezellige praatje dat nergens over gaat maar tegelijkertijd ook zo ontzettend belangrijk is. Ik mis zelfs de autoritjes naar afspraken en kantoor.

Wat je kunt doen wanneer je de situatie moeilijk vindt

Nu veel mensen gedwongen thuiswerken, worden er ook andere vragen gesteld. Blijft deze situatie aanhouden? En als ik weer kan werken, hoe zit het dan met de anderhalve meter-economie? Wij vragen voor deze onderwerpen aandacht in ons overleg met de bank. Heb je door de crisis last van mentale klachten? Of heb je gewoon even behoefte aan contact? Dan kun je als medewerker van ABN AMRO contact opnemen met de company counselors van BETER, via 088- 90990 200.

Richtlijnen voor veilig werken

We kunnen het niet genoeg zeggen. Wees voorzichtig. Houd je aan de richtlijnen.
Als geheugensteuntje een link naar de pagina van de rijksoverheid over corona.
En voor de zekerheid ook een link naar de lijst met cruciale beroepen.

Goodhabitz, tot 1 juni gratis online cursussen voor leden

Als lid van CNV Vakmensen kun je nog tot 1 juni a.s.  één of meer van de 150 online trainingen van GoodHabitz volgen. Als je nog tijd en zin hebt, neem een kijkje en maak er gebruik van. Heb je geen code meer om op het account te komen, vraag een nieuwe aan via webmaster@cnvvakmensen.nl.
Kijk voor meer informatie ook op de site van CNV Vakmensen.

Dit moeten we samen doen

In maart schreef ik dat we ons vakbondswerk alleen maar goed kunnen doen als we van jou en je collega’s horen wat er speelt. Meer dan ooit moeten we ervoor zorgen dat we nu SAMEN optrekken. Heb jij vragen, mis jij je collega’s, wil je met mij of met één van onze kaderleden sparren? Laat het weten in een reactie onder dit blog.

  • Mooie oproep om samen het vakbondswerk te doen. Dit geldt ook voor het werk van de ondernemingsraad. Dus mijn oproep is vooral ook dat OR-leden dit samen met de bond gaan oppakken.

    Als ondersteuner van ondernemingsraden weet ik dat de OR-leden niet altijd de waardering krijgen die ze verdienen. Samen met de bond optrekken kan hier verbetering in aanbrengen, vooral als je als OR duidelijk kan maken welke bijdrage je hebt geleverd in bijv. arbeidsvoorwaarden, arbo-regelingen of strategische beslissingen. Daar bestaan eenvoudige modellen voor.

    Succes @Aletta met je nieuwe rol!

    Mvg

    Hielke