Stel je vraag over werk en inkomen

Wij werken niet harder door een prestatiepremie

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt voor kennis over arbeidsvoorwaarden maar helaas ook voor kennis over vakbonden. Vandaar dat wij als CNV Vakmensen samen met de andere bonden en ABN AMRO een event voor de trainees van de bank hebben georganiseerd. En met succes. Deze week hebben we een leuke, interactieve middag beleefd om kennis met elkaar te maken en de trainees wegwijs te maken in de arbeidsvoorwaarden bij ABN AMRO.

Input via stellingen en discusssie enorm belangrijk
Via stellingen, discussies en borrelen hebben we veel van elkaar geleerd. De groep trainees wist weinig van de cao. Hoe komt deze tot stand? En wat doet een vakbond waren veelgestelde vragen. Natuurlijk hadden ze wel een mening over vakbonden en over de cao en die mening is voor ons als cao partij heel waardevol.

Gelukkig sloten veel van de onderwerpen die de groep belangrijk vond ook aan bij wat wij hebben opgehaald in het ideeëntraject op Je Achterban, namelijk voorstellen voor de nieuwe cao.

Hard werken doen wij niet voor de prestatiepremie
ABN Amro'ers gaan niet harder werken voor de prestatiepremie, maar juist omdat ze graag goed werk willen leveren. De prestatiepremie kan dus anders, was de conclusie.
Daarnaast zijn de verlofmogelijkheden een actueel onderwerp. Overall waren de trainees tevreden met het arbeidsvoorwaardenpakket, net als de medewerkers van de bank. Dit blijkt ook uit het cijfer 7,4 als waardering voor de arbeidsvoorwaarden. Dat zie je ook terug in onderstaande infographic van de uitkomsten van de enquête.

Conclusie en belangrijkste boodschap van de trainees: vertel beter en vaker wat jullie doen als vakbond en welke goede regelingen er eigenlijk allemaal in de cao staan.

Ben je het daarmee eens? En op welke manier kunnen wij jullie dit laten weten?