Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Verschillen zijn nog groot bij cao-overleg ABN AMRO

Op 8 september heeft CNV Vakmensen weer met de bank en de andere bonden gesproken over de cao en het sociaal plan. Dit was de eerste bijeenkomst na de time-out en de zomervakantie. Via deze nieuwsbrief sturen we je een korte update.

Dank voor de reacties

Allereerst willen we jullie nog hartelijk bedanken voor alle reacties op onze laatste nieuwsbrief. Het is goed om te lezen hoe jullie denken over de belangrijke onderwerpen loon en sociaal plan. Aan het begin van deze onderhandelingsdag hebben we met de bank de grote lijn in de reacties gedeeld.

Verschil tussen wat wij willen en wat de bank biedt

Er is intensief gesproken over diverse onderwerpen die eerder al eens aan bod zijn geweest. Ondanks de goede sfeer waarin de gesprekken plaats vinden hebben we helaas moeten constateren dat er nog een behoorlijk verschil ligt tussen wat wij willen en wat de bank bereid is te bieden. Om nader tot elkaar te kunnen komen is creativiteit vereist.  We gaan de komende weken gebruiken om te kijken of het mogelijk is om oplossingen te vinden.

Volgend overleg

Op 28 september praten we verder.

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je vragen en/of opmerkingen hierover? Deel het met ons in een reactie hieronder. We reageren zo snel mogelijk. 

  • Wat ik minimaal verwacht van ABN is een thuiswerkvergoeding mét terug werkende kracht. Bedankjes voor het thuiswerken is allemaal heel leuk maar als ik kijk naar hoe andere bedrijven het hebben geregeld (ook veel sneller qua thuiskantoor inrichting!) ging dat veel beter. Verder verwacht ik ook minimaal 2% inflatiecorrectie jaarlijks.

    Wel 50% van de winst uitkeren aan aandeelhouders maar je eigen werknemers op de 0-lijn houden terwijl inflatie door het dak gaat en de energierekening alleen maar oploopt.