Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

De kop is eraf. We gaan aan tafel!

Op 6 en 12 juli zijn we begonnen met de voorbereidende gesprekken voor de cao-onderhandelingen met ABN AMRO, die starten op 19 september aanstaande.

Vanaf die datum zullen een CNV-tafelheer of tafeldame via dit blog verslag doen van het cao-overleg. De CNV-kaderleden aan de onderhandelingstafel geven dan hun eigen kijk op het cao-overleg en dus ook echt een inkijkje in de onderhandelingen. Benieuwd? Houd dan Je Achterban in de gaten! 

Deze keer is het nog de blik van de cao onderhandelaar zelf:

En wat blijkt, ook niet onderhandelen is toch eigenlijk onderhandelen.

We hebben de afgelopen twee keer in een kleine setting, met het cao-team van ABN Amro, de onderhandelaars van CNV, de andere vakbonden én van iedere vakbond twee kaderleden, de stand van zaken binnen en buiten de bank besproken. Denk aan onderwerpen als inzetbaarheid, de arbeidsmarkt, de medewerker van de toekomst, de cijfers en toekomst strategie van ABN AMRO, een agile-werken experience.

De sfeer was goed maar tegelijkertijd bleek ook wel dat de belangen niet altijd gelijk zijn en dat we de zaken niet altijd vanuit hetzelfde perspectief bekijken. We gaan dus nog wel een aantal uitdagingen tegemoet de komende periode. Houd dus ons blog goed in de gaten voor “inside information”. Begin september delen we onze CNV voorstellen voor de cao met jullie. Laat ondertussen vooral ook weten wat jij belangrijk vindt en waar we meer aandacht aan zouden moeten besteden. En voor nu, ook een fijne zomer gewenst!

Je ideeën kun je hier delen.