Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen
De voorstellenbrief van CNV Vakmensen voor cao ABN AMRO

Op 19 september gaan we van start met het cao overleg bij ABN AMRO. De afgelopen periode hebben we de medewerkers van ABN AMRO langs vele wegen gevraagd wat belangrijk is voor een nieuwe cao. In dit bericht lezen jullie daar de resultaten van.

Raadplegingen
Op vele manieren hebben we jullie om input gevraagd voor de komende onderhandelingen. Natuurlijk hebben we als CNV een eigen cao enquête gehouden, vlak voor de zomer. Hier zijn veel reacties opgekomen en deze input is eigenlijk leidend geweest voor de voorstellenbrief. Daarnaast hebben we samen met ABN AMRO het arbeidsvoorwaardenonderzoek gehouden. Kort geleden zijn door de bank de resultaten bekend gemaakt. Hier hebben we deze blog over geschreven. Eigenlijk zijn de medewerkers van ABN AMRO in grote lijnen best tevreden over hun arbeidsvoorwaardenpakket. Ook via Je Achterban, ons cao platform, hebben we ideeën opgehaald. En tot slot is de voorstellenbrief, afgelopen maandag, uitgebreid in de CNV kadergroep besproken.

CNV Vakmensen voorstellenbrief
CNV heeft 1 heel belangrijk speerpunt en dat is ontwikkeling en werken aan je inzetbaarheid. Wij willen graag samen met de bank bekijken of we hierin toch nog een paar stappen kunnen zetten. Daar doen we dus voorstellen voor. Ook staat een loonsverhoging hoog op de wensenlijst, zo blijkt ook uit de enquêtes. Wij zullen ons daar ook sterk voor gaan maken. Bijgaand kun je de hele voorstellenbrief lezen, zoals we die aan de bank zullen versturen. Als je hierop nog aanvullingen hebt dan horen we dit natuurlijk ook graag!

Updates

Natuurlijk gaan we je op de hoogte houden van het cao overleg. Waarschijnlijk zullen we ook tussentijds je mening ook nog wel ergens over gaan vragen. Houd Je Achterban dus in de gaten.

De voorstellenbrief

De gehele voorstellenbrief lees je hier.