Stel je vraag over werk en inkomen

Heeft de reparatie van het derde ww-jaar per 1-4-2018 invloed op de RVU-toets en daarmee op de hoogte van de vertrekpremie? Graag een heldere uitleg over dit onderwerp.

Reacties (8)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Tonny, voor ons dit ook nieuwe informatie. We gaan het uitzoeken en komen er zsm op terug.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Hi Sandra, ik begreep dat er bij het verbindend verklaren van de 'CAO voor de private aanvulling', een kink in de kabel is ontstaan. Ik krijg daarover geen info van jullie noch van ABNAMRO. Deze info staat op de site van het ministerie SZW (cao.minszw.nl/index.cfm. Ik vraag me af of de ingangsdatum van 28-3 wordt gehaald.
   Betekent dit dat ik bij boventalligheid op 2-4 kan fluiten naar het derde WW-jaar?
   Bedankt alvast voor je reactie.
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Tonny:

   Beste Tonny, ik heb de leden nog niet kunnen berichten omdat ik nog geen informatie heb ontvangen over een definitieve vertraging. Ik vind wel dat het lang duurt en heb dus wel om informatie gevraagd bij het ministerie. Via die kanalen heb ik wel begrepen dat er een aantal kinken in de kabel waren gekomen die mogelijk tot vertraging kunnen leiden. Maar ik heb zelf dus nog niet de bevestiging dat de ingangsdatum niet wordt gehaald maar het zou inderdaad dus wel kunnen gebeuren. De klok tikt door en wij kunnen hier als bonden en werkgevers helaas geen invloed op uitoefenen. De AVV ligt echt bij het ministerie. Wij hebben alle stukken tijdig ingediend. Ik hoop dus ook, net als jij, van harte dat het nog wel lukt. Zodra we iets meer weten dan gaan we jullie uiteraard informeren.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Sandra Hendriks-Sneijder:

   Beste Sandra, een heel vervelende onzekere situatie is er wederom onstaan. Ik begrijp dat de bonden en de bank alles tijdig hebben aangeleverd en niets meer kunnen toevoegen. Wat natuurlijk wel zou kunnen is het belang dat het doorgaat VOOR 1 juli voor een grote groep mensen aan kaarten en een geluid afgeven namens de medewerkers. Bedank alvast voor jullie inspanning!
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Heleen m:

   Ik snap de onzekerheid maar al te goed. Uiteraard blijven wij voortdurend aan de bel trekken want hoe eerder de regeling in gaat, hoe beter het is. Wij doen dus zeker ons uiterste best, maar helaas klopt het ook dat wij hierbij de touwtjes niet in handen hebben. Lees voor de volledigheid ook mijn nieuwsbrief op:
   www.cnvvakmensen.nl/.../ww-reparatie-financiele-dienstverlening-vertraagd
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Teovallig (of niet) verschijnt er vandaag een artikeltje op intranet. Dit geeft echter ook nog geen antwoord:

  intranet.nl.eu.abnamro.com/.../nieuwsartikel.html
  Inhoud: "De bank heeft met de vakbonden afgesproken dat we gaan deelnemen aan de landelijke reparatie van het derde WW-jaar.

  Per 1 januari 2016 is de duur van de WW-uitkering door de overheid verkort. Door deze afspraak met de vakbonden wordt de WW-uitkering weer verlengd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit gelden voor medewerkers die op 1 april 2018 in dienst zijn bij de bank en na deze datum aanspraak maken op een WW-uitkering . Hierdoor wordt de duur van de WW-uitkering weer hersteld tot het oude niveau.

  Voor alle deelnemende organisaties binnen de financiële sector wordt een verzamel-cao gesloten. De coördinatie daarvan is in handen van een stichting, Stichting Private Aanvulling WW en WGA (SPAWW). Deze verzamel-cao staat dus los van arbeidsvoorwaarden cao van de bank. Zodra de deelname aan de reparatie van het derde WW-jaar geformaliseerd is, waarschijnlijk per 1 april 2018, kunnen medewerkers die na deze datum de bank verlaten, aanspraak maken op een private aanvulling van hun WW- of WGA-uitkering via SPAWW.

  Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen."
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Goedemorgen Tonny,

  Wat kunnen we nog meer voor je doen?

  Groeten, Laura
Terug