Stel je vraag over werk en inkomen

Heel bijzonder dat de bamnk nog steeds voorstellen doet mbt vertrekpremie waarbij sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Aftopping wordt ook niet in de wettelijke Transitievergoeding toegepast. Hoe gaan we hier mee om nu de bank al diverse rechtzaken incl e

Uitgangspunten bij de transitie vergoeding zijn o.a. loonderving en nog belangrijker een vorm van 'smartegeld'. Rechters en in een hoger beroep is de bank opgelegd geen leeftijdsdiscriminatie toe te passen. Bijzonder dat ik het nu toch weer lees als voorstel.

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  De bank stelt gelukkig, net als wij, ook voor om de aftopping op de fictieve pensioenleeftijd af te schaffen. gr sandra
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Aftoppen op fictieve pensioenleeftijd afschaffen, klinkt alsof er iets moois wordt afgesproken en leeftijdsdiscriminatie een mooi goed is.
   Helaas gaan we daarbij voorbij aan de uitgangspunten van de transitievergoeding. De uitgangspunten zijn ook in diverse rechtszaken door rechtbanken gehanteerd (niet alleen tegen de bank). Deels derving inkomsten en deels 'smartengeld'. Blijkbaar geldt dit dus niet voor de bank meer in de nieuwe voorstellen en staat de bank in deze 'boven de wet'. Mijn conclusie is dat hierbij door onze vertegenwoordigers andere belangen belangrijker gevonden worden dan leeftijdsdiscriminatie en de oudere werknemer die al vaan 20 tot meer dan 40 jaar van zijn leven heeft gegeven aan onze mooie bank.

   Blijft echt onbegrijpelijk dat de bonden hiermee akkoord lijken te gaan en dus ook vinden boven de wet te staan.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Sja:

   Mijn advies is: stop met rechtpraten wat krom is en met akkoord gaan met voorstellen welke rechtmatig onjuist zijn.
Terug