Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

10 hoofdpunten CNV-voorstellenbrief

Duurzaamheid staat centraal. Als de bank duurzaamheid richting de klanten belangrijk vindt, dan moet zij dit ook uitstralen naar de medewerkers. Thema's die wij hierin belangrijk vinden zijn onder andere de waardering voor medewerkers, ontwikkeling en werkgeluk.

Hieronder in het kort de 10 hoofdpunten van de CNV-voorstellen:

 1. Loonsverhoging van 4% per jaar
 2. Andere vormen van waardering voor medewerkers, denk aan een "green budget" of een andere duurzame variant op een winstuitkering
 3. Eigen ontwikkelbudget voor elke medewerker
 4. Regelruimte en doorgroeimogelijkheden voor werknemers
 5. Vergrote rol voor de vakbond
 6. Verbeteringen in het vakantiebeleid en feestdagverlof bij het Contact Center
 7. Behoud van het huidige pensioenstelsel
 8. Looptijd van 2 jaar
 9. Aan de orde stellen van de aftopping en mobiliteitsclausule in het sociaal plan
 10. Verlenging van de opstapregeling

Dit is natuurlijk niet alles. Lees de volledige voorstellenbrief en laat hieronder jouw reactie achter.

Wat vind jij van de voorstellen?

CNV Voorstellenbrief ABN AMRO 2020.pdf
 • Van mij mag de opstapregeling verdwijnen. Het beoogde effect om resourcingstrajecten te voorkomen bij reorganisaties is maar in heel weinig gerealiseerd. Sterker het zijn vaker de medewerkers die je niet kwijt wilt, die op de "knop" drukken.

  Het eigen ontwikkelbudget zou eigenlijk verhoogd moeten worden naar € 2.500 per medewerker, zodat je als minder vaak bij de eigen leidinggevende moet smeken om een beroep op afdelingsbudget te mogen doen.

 • Mooi voorstel. Ik ben voor behoud van de opstapregeling. Medewerkers die je graag wilt behouden moet je dusdanig aan je binden dat ze niet eens op de knop willen drukken

 • Mooi voorstel, ik mis alleen het behoud van ORT uren. In het contact center werken we 24 uur per dag 7 dagen in de week. De avonden en nachten geven nu een ORT. Mijn hypotheek, ook bij ABN Amro, is berekend op mijn ort uren. Bij mij maar ook natuurlijk bij veel collega's. Mochten de ort uren wegvallen brengt ABN Amro mij en veel van mijn collega's in de financiële problemen. Vorige onderhandelingen zijn de ort uren ook al verlaagd. ABN Amro wil ze nu helemaal afschaffen.

 • Dank jullie wel voor de eerste input. Over de opstapregeling gaan we zeker praten en ook de bank heeft al aangegeven dat ze niet van de opstapregeling af willen. Voor wat betreft ORT. Dit is inderdaad een terugkerende discussie. Helaas geeft de bank niet op, maar wij ook niet. Wij snappen het belang van ORT. Als we hierover het gesprek aangaan, dan komen we bij jullie terug.

 • Meer mogelijkheden, verplicht vanuit de werkgever, voor interne stages  van bv. 2 of 3 maanden (Smartjobs), zodat je werkervaring op kunt doen en meer kans maakt om intern/extern door te kunnen stromen naar een andere functie.

 • De leaseregeling/auto vd zaak geeft steeds minder ruimte qua keuze. De bank wil een groenere vloot; vergeet echter dat privé de uitstoot toeneemt. Dat werkt averechts. Aandacht voor verbetering op dit vlak is noodzaak!