Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Welke loonsverhoging verdient deze sector?

Op 28 februari is er weer onderhandeld voor de cao Afbouw (Afbouw en Natuursteen).

De stand van nu is dat we op de meeste punten eruit zijn of dichtbij elkaar liggen. Echter, het loonbod ligt nu nog ver van wat wij willen. Het lijkt erop dat wij anders tegen de sector aankijken, dan dat werkgevers dat doen. Kun jij aangeven hoe het zit?

Wij zien een sector die meer werk dan mensen heeft, dus moet het mogelijk zijn dat jij daarvoor beloond wordt. Werkgevers ontkennen het niet, maar geven aan dat de prijzen en marges nog onder druk staan.

Ik hoor graag van jou hoe jij het ziet en hoe het wat jou betreft geregeld moet worden.

Ook het terugdraaien van verslechteringen in de vorige cao, gaat niet lukken. Daar was ik al bang voor. Als er nou een goede loonsverhoging uit komt, is dat wellicht ook geen probleem meer, maar het is wel een gegeven waar ik jou in kennis van mag stellen.

Ook het nieuwe loon gebouw en de nieuwe beschrijving van de functies ligt gevoelig. De invoering ervan gaat niet kostenneutraal zijn voor iedereen en dat baart werkgevers zorgen. Hoe dit gaat lopen gaan we zien. Ons standpunt is: Niemand erop achteruit en een sector met een mooi en modern loon- en functiegebouw!

Vrijdag 16 maart gaan we weer verder, maar dan moeten we er dan ook uit komen!

CNV Vakmensen heeft 3% loonsverhoging voor 1 jaar voorgesteld. Jouw werkgever stelt 2% over 2 jaar voor, 1% per jaar.

Wat vind jij hiervan?