Stel je vraag over werk en inkomen

Brief aan directie Apollo Vredestein

CNV Vakmensen en FNV hebben samen per e-mail een brief aan jullie directie gestuurd. Lees hier waarom en wat erin staat. Je vindt de brief in de bijlage.

Directie onder druk zetten

Door deze brief willen de vakbonden jullie ondernemingsraad steunen door de directie het alternatieve plan nog eens voor te leggen. Ook willen we hiervoor de druk ophogen bij de directie. Dat doen we door aan te geven dat we als vakbonden ook een juridische procedure kunnen starten richting de Ondernemingskamer in Amsterdam. Dat doen we wanneer later in het proces de OR een negatief advies zou afgeven. Dit gebeurt als de directie vasthoudt aan hun eerste plannen: de fabriek sluiten. Een fabriek die het naar onze mening - en ook volgens de OR - zeker kan overleven tijdens deze crisis. Ook in de toekomst!

Het sociaal plan is een contract met vakbonden

Ook staat er in de brief dat de afspraken in het sociaal plan (dat jaren geleden tussen de vakbonden en de directie is afgesproken) nog steeds geldt. Er is geen optie voor discussie met de OR. De vakbonden vinden dat dit contract – want dat is het - in ieder geval de medewerkers moet beschermen die toch hun baan kunnen verliezen. De directie moet dan zorgen dat er genoeg geld is om zich aan dit sociaal plan te houden.

We hopen dat de directie naar de vakbonden en de Ondernemingsraad zal luisteren.

Vragen of reageren?

Laat het weten in een reactie onder deze blog!