Stel je vraag over werk en inkomen

Loonsverhoging wordt wel betaald, nu de vakantietoeslag nog

Vorige week donderdag spraken we met jullie directie: Benoit Rivellant, Frans Smidt en Shingari Ramachandran. Zij hebben ons verteld dat ze jullie loonsverhoging willen uitstellen. Wat de vakbonden daarvan vinden, lees je in de vorige blog. Deze week hadden we weer een overleg. Niet alleen over de loonsverhoging, maar ook over het vakantiegeld. Lees hier wat de huidige status is.

Loonsverhoging

We hebben nog steeds niet de gevraagde schriftelijke onderbouwing gekregen van de werkgever. Wel hebben we afgelopen week in dezelfde setting weer een videovergadering gehad. Tijdens dit gesprek heeft Benoit Rivellant aangegeven dat ze meegaan in onze aanbeveling en de loonsverhoging WEL gaan betalen. 

Vakantietoeslag uitstellen en uitsmeren

Benoit Rivellant heeft direct een nieuw verzoek neergelegd. Ze willen nu de vakantietoeslag van mei uitstellen en uitsmeren over de maanden juni, juli en augustus. Het doel hiervan is de druk op het financiële tekort verlichten. Dus met andere woorden: hoeveel contant geld is er in het bedrijf? Dat is belangrijk voor een bedrijf om op korte termijn aan zijn (betalings-) verplichtingen te voldoen, zoals salarisbetalingen. Daar valt ook vakantiegeld onder.

Wat vinden de vakbonden daarvan?

Gezien de huidige coronacrisis nemen we zulke verzoeken nog steeds serieus. Je begrijpt natuurlijk wel dat we hier eigenlijk dezelfde mening over hebben als over de vraag om de loonsverhoging uit te stellen:

  • Het zou niet nodig zou moeten zijn.
  • Als dit echt nodig is, zien wij graag een schriftelijk verzoek met een goede financiële onderbouwing, met een verklaring van een onafhankelijke accountant.
  • Deze onderbouwing en verklaring laten wij weer onderzoeken.
  • Uiteindelijk gaan de leden hierover stemmen.

We wachten de reactie van de werkgever af en houden jullie op de hoogte.

Wat vind jij hiervan?

We horen graag hoe het voor jou voelt. Deel je mening of ervaring hieronder!