Stel je vraag over werk en inkomen

Verwarrende berichten over loonsverhoging? Lees hier de uitleg!

Heb je ook de berichten over loonsverhoging vanuit India en vanuit HRM ontvangen? Dit kan verwarrend zijn, vooral omdat er vooraf geen informatie is gegeven. In dit blog leggen we je uit waar het over gaat.

Over welke berichten gaat dit?

Een bericht vanuit India: ‘Important message from Neeraj Kanwar (Internal communication)’ en later vandaag een bericht vanuit HRM met: ‘mededeling nr. 1549 Maatregelen vanwege Coronavirus.’

Vakbonden niet geïnformeerd

De Engelstalige Internal Communication van Neeraj Kanwar geeft aan wat vanuit India de besluiten zijn die wereldwijd in het bedrijf zijn genomen. De vakbonden hebben hier geen informatie over ontvangen en we hebben ook niet met Apollo Vredestein overlegd.

Uitstellen van salarisverhoging

In de brief vanuit India staat een voornemen (een besluit dat maar van een kant is genomen, zonder overleg met de vakbonden) om de loonsverhoging(en) niet door te voeren en/of uit te stellen. Dat zal duidelijk worden op 1 april 2020. Dit zie je in het eerste bolletje van het hoofdstuk A)INCREMENTS. Er staat: “deffering increments” en het uitstellen van salarisverhoging/periodiek, in elk geval voor 3 maanden.

Niet volgens de regels

In Nederland kan dit niet zomaar. Wij hebben een cao Apollo-Vredestein die tot 31 maart 2021 geldt. Een van de regels daarin is dat er op 1 april 2020 een loonsverhoging van 2,5% wordt toegepast. Als jullie werkgever van de cao wil afwijken, moet er volgens artikel 25 cao eerst overleg zijn met de vakbonden. Daarna bespreken we dit met onze leden. Maar: dat is nu niet gebeurd.

Wat gaan wij doen? Actie voeren!

Wij gaan jullie Nederlandse directie en de Ondernemingsraad om duidelijkheid vragen. Wij als vakbonden vinden namelijk dat dit niet zomaar kan en mag. Zodra duidelijk wordt dat de loonsverhoging wordt uitgesteld of wordt geannuleerd, gaan wij ons juridisch hard maken en op de afspraken uit de cao wijzen.

We houden jullie op de hoogte!

Vragen?

Wat denk jij over deze situatie? Heb je nog vragen? Deel het hier in een reactie onder deze blog!