Stel je vraag over werk en inkomen

Vragen en onzekerheid bij Apollo Vredestein

Het is een zware tijd. De ene werknemer mag blijven en de ander niet. Veel dingen zijn voor jou als werknemer onzeker. Er gaan de komende tijd voor jou en je collega’s veel dingen veranderen. In deze blog zetten we alvast een aantal zaken op een rij.

Juridische hulp

In oktober sprak CNV Vakmensen op locatie in Enschede veel leden. Op basis van die gesprekken bereidden we ons voor om jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen met juridisch advies. Al meer dan 50 leden kregen juridische hulp. Hier kunnen we ondanks de situatie trots op zijn.

Boventallige medewerkers

Er is voor veel collega’s geen werk meer. Deze ‘boventallige medewerkers’ worden de komende tijd ontslagen. Veel werknemers hebben vragen over wat er vanaf 1 januari gaat gebeuren. Helaas is daarover nu nog niet veel bekend. Vanaf begin december weten we waarschijnlijk meer.

Ontslagvergoeding

Sommigen van jullie maken zich zorgen over de ontslagvergoeding. Kan de werkgever deze ontslagvergoedingen wel betalen? De werkgever zegt dat dit goed komt en je je hier geen zorgen over hoeft te maken.


Medewerkers die in dienst blijven

De collega’s die blijven werken, maken zich ook zorgen. Zij hebben verschillende vragen, zoals:

  • Hoe gaat het bedrijf er vanaf 1 januari 2020 uit zien?
  • Krijg ik minder salaris?
  • Hoe gaat het de komende 5 jaar?
  • Behoud ik mijn baan?

Op deze en nog veel meer vragen willen wij antwoorden. Er moet duidelijkheid komen, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

De agenda voor de komende weken

Op 26 november bespreken we met de kaderleden van CNV Vakmensen wat er leeft op de werkvloer. Op 3 december bespreken we tijdens het periodiek overleg de reorganisatie. Ellen Jonker van CNV is bij de overleggen aanwezig. Zij wordt de nieuwe vakbondsbestuurder bij Apollo Vredestein.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat het weten in een reactie onder dit blog. We geven zo snel mogelijk antwoord.