Stel je vraag over werk en inkomen

Loonstrook sept.

Vandaag loonstrook ontvangen met daarop de vermelding herbereking van de salaris. Dit gaat om de 2,5% met terugwerkende kracht. Waarom is hier op niet de ploegentoeslag van 25% op berekend? Daar hebben wij toch recht op?

Reacties (5)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste H.M.

  Ja, hier heb je recht op. Als er een herberekening van je salaris heeft plaatsgevonden, dient de werkgever ook een herberekening te doen op de eerder gegeven ploegentoeslag. Een ploegentoeslag wordt berekend op je bruto salaris c.q. bruto uurloon. Als je bruto uurloon door de loonsverhoging hoger is geworden, heeft dit ook positieve gevolgen voor de ploegentoeslag.
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste collega,

  Er is een nabetaling gedaan over de periode april t/m augustus (5 maanden) en de verhoging van 2.5% is toegepast op het salaris van de maand september.
  Op de loonstrook staat deze nabetaling als één bedrag weergegeven.
  In het bedrag van de nabetaling is ook de ploegentoeslag meegenomen indien dit op je van toepassing is.
  Mocht je toch nog twijfels hebben over de verloning dan kun jij je dit melden bij de front-desk van het HR Servicecentre (achter de receptioniste in het hoofdgebouw).
  Daar zal men je verder helpen.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Beste Herman

   Dank voor je reactie.

   Ik heb het alsnog laten uitrekenen, dit keer via Excel. Blijkt dat inderdaad de ploegentoeslag wel in is mee genomen. Excuus voor het ongemak.

   Doordat de volledige berekening niet is vermeld op het loonstrook bracht dit verwarring met zich mee.
Terug