Ik heb een vraag:

Zijn jullie tevreden over de reparatie van het derde WW jaar?

Dankzij aanhoudende inzet van het CNV (en andere vakbonden) kan een werkloze werknemer weer maximaal 38 maanden aanspraak maken op een WW-uitkering of WGA-uitkering - als hij voor dat recht lang genoeg heeft gewerkt. Het kabinet had de uitkeringsduur beperkt tot maximaal 2 jaar.

Ben jij tevreden met deze nieuwe maatregel?

Reacties (2)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Nee, de medewerkers welke vallen onder de MIHO regeling zijn uitgesloten van deelname. Dit is tijdens de voorbereidingen en onderhandelingen niet helder gecommuniceerd.
  Daar waar CNV Vakmensen samenvoeging van CAO en MIHO voorstaat is dit een merkwaardig resultaat.
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Tijdens de huidige CAO onderhandelingen staat het weer op de agenda. Omdat de MIHO regeling een boven CAO regeling is, is deze collectieve werknemersverzekering niet automatisch ook voor de medewerkers die onder de MIHO vallen beschikbaar.
   Vraag hierbij is of dit wenselijk is voor onze MIHO medewerkers bij Apollo Vredestein.
   Zelf ben ik van mening dat wij bepaalde zaken die van overheidswege versoberd zijn gecompenseerd moeten kunnen worden binnen de CAO of MIHO.
   Bij een gemiddelde leeftijd van onze populatie van 47 jaar. Een trend dat oudere werklozen (ondanks goede kwalificaties) nog steeds lastig aan vast en goed betaald werk komen. Is het een overweging waard dit ook binnen ons bedrijf te regelen.
   Overigens zijn er meer werknemersverzekeringen (ANW en WGA) die uit beschikbare werknemersmiddelen wel ook voor medewerkers die onder de MIHO vallen beschikbaar zijn.

   Ben erg benieuwd hoe dit leeft onder de MIHO-collega's?
Terug