Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

7 conceptvoorstellen voor de nieuwe cao

31 maart loopt jouw cao Apollo Vredestein af. Voordat we met jouw werkgever om de tafel gaan stellen we een voorstellenbrief op. Hierbij hebben we jouw hulp nodig.

Lees de conceptvoorstellen door en laat hieronder horen of je dit een goede insteek vindt. Je krijgt hier tot 22 maart de tijd voor.

Eerst een overzicht van een aantal voorstellen:

1. Loonsverhoging van 126 euro

Dit jaar gaan we voor "centen in plaats van procenten". Wij stellen voor de salarissen en salarisschalen met 126 euro te verhogen. Dit betekent dat de minimale vakantietoeslag die je mei krijgt, ook 126 euro omhoog gaat.

2. Flextoeslag

We stellen voor medewerkers in de productie een toeslag op het basissalaris te betalen, dit noemen we een "flextoeslag". We denken aan de functieomschrijving "Flex-operators" die in een aparte (hogere) loonschool terecht kunnen komen of een toeslag op de schaal van 10% of een vorm van consignatietoeslag ontvangen.

3. 500 euro voor leerrekening

Jij moet de mogelijkheid krijgen om nieuwe dingen te leren en de kennis die je al hebt te onderhouden. We stellen daarom voor om weer 500 euro per jaar op jouw individuele leerrekening te zetten.

4. 100% doorbetaald tijdens mantelzorg

Eén op de zes werknemers in Nederland zorgt naast zijn of haar betaalde werk voor familie of vrienden. Wij stellen voor om in de cao (aanvullende) afspraken te maken voor deze mantelzorgers, bijvoorbeeld dat je 100% uitbetaald krijgt tijdens kortdurig zorgverlof. Verder kun je denken aan afspraken over thuiswerken tijdens mantelzorg of aangepaste werktijden.

5. Derde WW jaar

Wij willen het voor MIHO medewerkers alsnog mogelijk maken om hen (vrijwillig) aan de sluiten bij SPAWW (3e WW jaar). Ook willen we de premie voor de reparatie 3e WW-jaar betalen vanuit de (reserves van) de FSP-regeling. Hiervoor kunnen de FSP gelden in een separate stichting ondergebracht worden.

6. Projectleider voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

We willen opnieuw afspraken maken om meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven. Het streven is 10 mensen. Minstens zo belangrijk is dat er afspraken worden gemaakt over de opvang en de begeleiding van deze mensen. Een voorstel hiervoor is dat we een projectleider benoemen. Deze projectleider kan netwerken met UWV, Gemeenten en werkbedrijven. Volgens ons zijn de volgende punten belangrijk om goede werkervaringsplaatsen te bouwen, er moet sprake zijn van: (minimaal) een jaarcontract en een investering in de opleiding.

7. 2500 euro voor een project naar keuze

We worden ons steeds meer bewust van de arbeidsomstandigheden van de mensen die aan de andere kant van de wereld onze spullen maken. Werknemers in deze alnden moeten zich ook kunnen ontwikkelen. Dankzij bijdrages van o.a. bedrijven kan CNV Internationaal daar hard aan werken. Wij vragen Apollo-Vredestein een bijdrage van 2500 euro aan een project naar hun keuze te leveren.

Wat vind jij van deze voorstellen?

Dit zijn 7 punten uit de complete conceptvoorstellenbrief. Wat vind jij van de voorstellen? Welke vind je het belangrijkst en welke mis je nog? Laat je hieronder horen. We kijken naar de opmerkingen van jou en jouw collega's voordat we de voorstellen vaststellen. Laat je nu horen!

Conceptvoorstellen cao Apollo Vredestein CNV Vakmensen.pdf