Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over Beveiliging

  • 16 okt 2020

  Antwoorden op vragen over de tender en overnames op Schiphol

  Afgelopen week ging CNV Vakmensen op bezoek bij de lounge op Schiphol. We hebben kennis gemaakt met nieuwe leden en collega’s hebben veel ervaringen gedeeld over de situatie met de nieuwe tender en de coronacrisis. Lees hier de blog met een paar veel gestelde vragen en antwoorden.
  • 15 okt 2020

  Belangrijk nieuws over de overnames op Schiphol

  We merken dat jullie veel vragen hebben over opties om te ruilen met collega's, over de roosters die je nu hebt en of de afspiegeling eerlijk verloopt. Lees hier het verslag van CNV Vakmensen met de beveiligingsbedrijven op Schiphol over de tender.
  • 8 okt 2020

  Krijg jij als beveiliger op Schiphol een nieuwe werkgever?

  Veel beveiligers op Schiphol krijgen nu een andere werkgever. Dat zorgt natuurlijk voor veel vragen. Er zijn veel vragen over de arbeidsvoorwaarden, roosters en het splitsen van teams die al jaren samenwerken. Zodra er meer duidelijk is over hoe die verdeling van de mensen verloopt, gaat CNV Vakmensen ermee aan de slag. Maar eerst geven we antwoord op veel gestelde vragen.
  • 6 okt 2020

  CNV-leden gaan niet akkoord met voorstel I-Sec en G4S over loonafbouw ex-teamleiders

  CNV-leden gaan opnieuw niet akkoord met de voorgestelde afbouw van salarissen voor ex-teamleiders bij G4S en I-Sec op Schiphol. CNV Vakmensen zal het akkoord niet tekenen.
  • 22 sep 2020

  80-90-100-regeling vanaf volgend jaar

  Werkgevers deden het voorstel voor een 80-90-100-regeling voor particuliere beveiligers per volgend jaar. CNV stemde hiermee in. Over deze regeling is lang en veel onderhandeld, maar met een vertraging van een jaar lijkt deze er nu toch te komen.
  • 20 aug 2020

  Toegenomen agressie van gasten? Deel het in deze korte enquête!

  Merk jij dat de agressie van gasten tijdens de coronaperiode is gegroeid? CNV doet onderzoek bij beroepen waar hier kans op is omdat er veel met mensen wordt gewerkt. Vul de vragenlijst in om ons te helpen!
  • 28 mei 2020

  Financiële steun voor drie bedrijven van Trigion/Facilicom

  Trigion/Facilicom heeft voor 3 werkbedrijven overheidssteun aangevraagd. Wat dat betekent voor de werknemers, lees je hier.
  • 15 mei 2020

  Hoe zit het met minuren in coronatijd?

  Het kan zijn dat je door de coronacrisis thuis zit. Mag je werkgever dan minuren rekenen? In dit blog legt Erik Honkoop je uit hoe het zit.
  • 8 mei 2020

  Verplicht vrije dagen opnemen, moet dat?

  Verplicht jouw werkgever in de particuliere beveiliging jou om tijdens de coronacrisis vrije dagen op te nemen om het bedrijf te redden? Hier vind je tips om te bepalen of je dat moet doen of niet.
  • 1 apr 2020

  Beveiligers Schiphol maken zich zorgen over vluchten vanuit New York

  Gezien New York nu een enorme groei aan besmettingen heeft, zouden de landingen vanuit New York op Schiphol stopgezet moeten worden. Lees hier waarom het zo risicovol is.
  • 24 mrt 2020

  Extra regels om personeel op Schiphol tegen corona te beschermen

  Beveiligers op Schiphol maken zich zorgen rondom de risico's op besmetting met het coronavirus. Lees hier welke extra maatregelen CNV Vakmensen wil bereiken om het personeel te beschermen.
  • 10 mrt 2020

  Vraag nu al jouw 80-90-100-regeling aan

  Wat houdt de 80-90-100-regeling in, wanneer wordt het definitief en hoe kun je de regeling aanvragen? Lees alles in deze blog.
  • 25 jul 2019

  Handschoenenactie Schiphol volgens jou een succes?

  CNV Vakmensen kwam in actie toen bleek dat veel beveiligers op Schiphol zonder handschoenen moesten fouilleren. Is die actie volgens jou geslaagd?
  • 28 jun 2019

  Beveiligers kunnen zich gratis omscholen

  Ben je beveiliger? Maar wil je iets anders doen dan werken in de beveiliging? Je kunt je nu gratis omscholen met het omscholingsbudget.
  • 23 mei 2019

  Handschoenenactie Schiphol in de media!

  Het onderzoek naar het gebruik van handschoenen door beveiligers op Schiphol is volop door de media opgepikt. Lees hier wat erover geschreven is.
  • 16 mei 2019

  Beveiligers Schiphol willen betere bescherming bij fouilleren

  Beveiligers Schiphol willen betere bescherming bij fouilleren. Bekijk de uitkomsten van de enquête en praat mee over het dragen van handschoenen.
  • 29 aug 2018

  Werk jij op Schiphol? De beveiligers voeren 4 september actie voor een eerlijke cao!

  Na acht weken publieksvriendelijk actievoeren ligt er nog steeds geen goed cao-voorstel van werkgevers. Op 4 september zullen daarom veel beveiligers het werk 24 uur stil leggen. Daar kan je als je op Schiphol werkt mee te maken krijgen. Niet leuk, maar we vragen je om begrip. Het conflict in de particuliere beveiliging gaat over een nieuwe cao. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV vragen namens de leden een eerlijke loonsverhoging...
  • 24 mei 2018

  Kaderleden G4S stellen zich aan jou voor!

  Jouw aandeel maakt onze cirkel rond. Graag willen wij ons voorstellen aan JOU. Wij zijn de kaderleden van CNV Beveiliging binnen G4S. Door informatie te delen kunnen WIJ elkaar helpen. Samen zoeken we doelgericht naar oplossingen. Met respect en passie behartigen wij jullie belangen. Heb je problemen of vragen rondom bijvoorbeeld naleving van de cao, arbeidsomstandigheden, roosters, toeslagen of verlof? En wil je hierover...
  • 1 mei 2018

  G4S AS trekt cao-voorstellenbrief in

  Goed nieuws. Op verzoek van CNV Beveiliging heeft G4S AS haar cao-voorstellenbrief ingetrokken. Daar zijn we blij mee omdat het betekent dat AS heeft geluisterd naar ons dringende verzoek om de voorstellen van tafel te halen en omdat het de deur opent naar de mogelijkheid om normaal te overleggen. We waren niet blij met de voorstellen. In onze vorige Nieuwsbrief vertelden we je dat we nog een nadere toelichting wilden...
  • 23 apr 2018

  Reactie G4S AS en hun voorstellen

  In onze vorige nieuwsbrief hebben we je verteld dat het overleg over de cao erg moeizaam en stroperig verliep. Ook lieten we je weten dat we hadden afgesproken dat we op 12 april een reactie van G4S AS zouden krijgen. Hierbij informeren we je in grote lijnen. Veel vragen We hebben zoals afgesproken inderdaad een reactie gekregen van AS en ook hebben we nu een formele voorstellenbrief van hun kant ontvangen. Naar...
  • 13 apr 2018

  Gevolgen voorgenomen sluiting 11 AZC-locaties

  Vorige week liet het COA weten dat op niet al te lange termijn 11 locaties zullen worden gesloten. Dit heeft niet alleen gevolgen voor COA-medewerkers maar ook voor de beveiligers van Trigion en de inleenkrachten. CNV Vakmensen vroeg aan Trigion om informatie. Lees hierin wat we tot nu toe weten. Locaties De locaties die geraakt worden, zijn: Balk, Musselkanaal, Veenhuizen, Alkmaar, Zeewolde, Nijmegen (Stieltjesstraat...
  • 22 jan 2018

  Hoe zit het met je rechten en plichten bij ziekte?

  Natuurlijk hopen we allemaal dat je niet ziek wordt, maar als dat tóch een keer het geval is, waar moet je je dan aan houden? Hoe zit het met je rechten en met je plichten? Daarover meer speciaal voor de medewerkers van G4S AS. Als je ziek bent, dan krijg je te maken met wettelijke regels bij ziekte maar ook met het ziekteverzuimprotocol dat G4S heeft afgesproken met de Centrale Ondernemingsraad. Over dat protocol...
  • 23 okt 2017

  Gesprek met G4S AS over de roosters

  De roostersystematiek heeft veel teweeggebracht. Naar aanleiding van alle vragen die CNV Beveiliging kreeg, drongen we aan op een tussentijdse evaluatie. We hebben de directie een mail gestuurd met daarin onze vragen. Onlangs spraken we daarover. Formeel is de ondernemingsraad de partij die met jouw werkgever onderhandelt over de roosters en wat daarmee samenhangt. Als er iets veranderen moet, dan willen we je met nadruk...
  • 4 sep 2017

  Cao-traject Beveiliging: welke ideeën zijn er tot nu toe ingediend?

  Naar verwachting zullen eind september of begin oktober de nieuwe cao-onderhandelingen starten. Tot die tijd heb jij nog de kans om jouw suggestie te laten horen voor een betere cao Beveiliging! Ben je benieuwd welke ideeën er al zijn ingediend? Bekijk ze hier ! Heb jij een beter idee? Ook dat kun je laten weten via de cao-pagina 'ideeën' .
  • 8 jun 2017

  Hoe zit het met vakantiebijslag in de Beveiliging?

  Bij CNV Beveiliging krijgen we op dit moment veel vragen van beveiligers binnen over de hoogte en samenstelling van de vakantiebijslag. Hieronder wat verduidelijking. Wat staat er in de cao? In art. 68 van de Cao voor de Particuliere Beveiliging is bepaald dat je in de maand juni je vakantiebijslag moet ontvangen. De hoogte van je vakantiebijslag is 8%. Het loon waarover dit berekend wordt, is het loon dat je hebt...