Stel je vraag over werk en inkomen

Antwoorden op vragen over de tender en overnames op Schiphol

Afgelopen week ging CNV Vakmensen op bezoek bij de lounge op Schiphol. We hebben kennis gemaakt met nieuwe leden en collega’s hebben veel ervaringen gedeeld over de situatie met de nieuwe tender en de coronacrisis. Lees hier de blog met een paar veel gestelde vragen en antwoorden.

Als ik verlof heb aangevraagd voor na 3 december a.s. bij mijn huidige werkgever en goedkeuring heb, neem ik deze 'rechten' dan mee naar het nieuwe bedrijf? 
Ja, deze verloftoekenning neem je mee naar het nieuwe bedrijf.

CTSN heeft per 3 december 230 werknemers teveel. Wat betekent dit? 
Er is sprake van overgang van onderneming. Jij behoudt je baan en arbeidsvoorwaarden. Op dit moment is er vanwege corona minder uitvraag van Schiphol aan de bedrijven. Hierdoor zitten beveiligers soms thuis. De huidige bedrijven op Schiphol hebben ook mensen thuis zitten. Er zijn ook nog vacatures bij een aantal bedrijven op Schiphol. Er is dus hoop dat er in de week van 26 oktober bij de definitieve indeling geen grote verschillen meer zitten tussen de bedrijven onderling.

I-SEC heeft 200 vacatures, hebben deze te maken met de tender? 
Nee, deze hebben formeel niks met de nieuwe tender te maken. De tender gaat namelijk over de nieuwe perceel-indeling. Er is sprake van contractwisseling. Als beveiliger ga je dus een op een over naar het nieuwe bedrijf of blijf je bij je huidige bedrijf werken als je huidige werkgever het perceel heeft behouden. Het is natuurlijk wel prettig dat er vacatures bij I-SEC openstaan. Hopelijk kunnen hierdoor de verschillen met bijvoorbeeld CTSN worden gladgestreken. Dit moet alleen nog wel geregeld worden de komende weken. 

Op dit moment heb ik recht op ADV-dagen en toezegging op ouderschapsverlof. Kan ik deze meenemen naar de nieuwe werkgever? 
ADV-dagen en ouderschapsverlof zijn arbeidsvoorwaarde en gaan dus mee naar het nieuwe bedrijf. Je houdt dus recht op deze ADV-dagen. Je kunt er ook voor kiezen om je ADV-dagen om te laten zetten in 'gewoon verlof'. Zorg er bij het ouderschapsverlof dat is toegezegd, wel voor dat deze op papier bevestigd staat door je huidige werkgever. Niet besteed verlof - als deze is toegezegd - neem je ook mee naar je nieuwe werkgever. 

Is er een verschil tussen de nieuwe tender en de situatie rondom corona? 
Ja, dit zijn twee verschillende zaken. De nieuwe tender gaat over de nieuwe perceelverdeling. De situatie rondom corona zie je bijvoorbeeld terug in de uitvraag van Schiphol aan de bedrijven. Deze twee onderwerpen worden snel bij elkaar gezet, maar hebben eigenlijk niks met elkaar te maken. Let op: voor ons is het belangrijk dat de tender niet wordt gebruikt om de gevolgen van corona op te lossen.

Wat gebeurt er met stellen die nu samen bij één bedrijf werken en straks worden opgesplitst? 
Je huidige arbeidsvoorwaarden gaan over naar het nieuwe bedrijf bij contractwisseling. Het is dus niet te garanderen dat je samen met je partner bij hetzelfde bedrijf komt. Het aantal uren per week en de cao-artikelen over de roosters die je nu hebt, neem je sowieso wel mee naar het nieuwe bedrijf.

Dit betekent dat je in alle 'redelijkheid' mag verwachten dat je de diensten die je straks bij je nieuwe bedrijf gaat werken, ook kan combineren met je privéleven. Sowieso zal het nieuwe bedrijf dit met je gaan afstemmen. Dat kan in een welkomstgesprek of op een ander moment. Andere diensten kunnen nu al aan je gevraagd worden. Dit is straks dus ook zo bij je nieuwe werkgever. 

Ik heb extra afspraken over arbeidsvoorwaarden met mijn huidige werkgever gemaakt. Heb ik recht op deze afspraken bij mijn nieuwe werkgever? 
Het is belangrijk dat je extra gemaakte afspraken over arbeidsvoorwaarden met je huidige werkgever altijd in je arbeidscontract laat vastleggen. Wanneer je namelijk te maken krijgt met een contractwisseling, zal het nieuwe bedrijf naar je huidige arbeidscontract kijken. Zij kennen jou niet en weten anders niet af van deze afspraken. Daarom is het belangrijk om afspraken met je werkgever vast te laten leggen in je huidige arbeidscontract. 

CNV Vakmensen gaat een peiling houden. Wat houdt dit in? 
Zodra de definitieve indeling bekend is, zal CNV Vakmensen een peiling houden onder haar leden. In deze peiling gaan we kijken of je wel of niet overgaat naar een nieuw bedrijf, of voor jou alles duidelijk is en of je nog vragen hebt voor de vakbond. 

Hoe zit het met de ORT? 
CNV Vakmensen vindt dat bedrijven die de NOW hebben gekregen, beveiligers het gemiddelde aan ORT zouden moeten uitkeren. I-SEC en G4S Aviation geven aan dit te gaan doen of al te doen. Als je lid bent van CNV Vakmensen, kunnen we voor je narekenen of je nu het juiste bedrag gestort krijgt waar je volgens CNV Vakmensen ook recht op hebt. 

Gaat corona zorgen voor een reorganisatie en raak ik straks in december of januari mijn baan kwijt? 
Dit is een goede vraag. Er is momenteel een NOW 3-regeling van kracht die tot de zomer in 2021 geldig is. Hiermee ondersteunt de overheid bedrijven die het vanwege corona moeilijk hebben. CNV Vakmensen heeft ook invloed in Den Haag, bij overleg in bijvoorbeeld de Sociaal Economische Raad (de SER). Een mogelijke reorganisatie staat los van de nieuwe tender. De situatie rondom corona kan bedrijven wel hard raken. De NOW-regeling heeft onder andere als inzet om baanbehoud zoveel mogelijk te garanderen. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Kunnen nieuwe leden nog steeds lid worden zonder wachttijd?
Ja, dat kan tot 23 oktober 2020. Lid worden kan hier