Stel je vraag over werk en inkomen

Belangrijk nieuws over de overnames op Schiphol

We merken dat jullie veel vragen hebben over opties om te ruilen met collega's, over de roosters die je nu hebt en of de afspiegeling eerlijk verloopt. Lees hier het verslag van CNV Vakmensen met de beveiligingsbedrijven op Schiphol over de tender.

Overleg over de tender en filter-indeling

In het overleg had CNV het met de werkgevers over de nieuwe tender, de filter-indeling met CTSN, Trigion, G4S Aviation, Securitas Aviation en I-SEC. De bedrijven beloven jullie niet later dan aanstaande maandag te laten weten hoe de sollicitaties zijn verlopen om te mogen blijven. 

De situatie bij de betrokken bedrijven

CTSN is een bijna nieuw bedrijf dat flink gaat groeien op Schiphol. CNV Vakmensen heeft goed contact met CTSN. Heb je vragen? Laat dit dan direct weten via een bericht onder deze blog.CTSN heeft gezegd ‘straks’ nog 230 werknemers teveel te hebben. 

I-SEC: heeft gezegd dat zij zoveel mogelijk eigen beveiligers wil behouden. Als beveiligers overgaan, mogen ze later opnieuw solliciteren bij I-SEC. 

G4S Aviation heeft als enige bedrijf gezegd dat beveiligers die overgaan niet opnieuw kunnen solliciteren bij G4S Aviation. G4S heeft aangegeven straks in december 'ruim in het jasje te zitten' bij visitatie en HBS. We weten dat beveiligers zich afvragen of er dan wel geruild kan worden. G4S Aviation geeft aan dit niet te kunnen en willen. 

Securitas Aviation gaat kijken of de beveiligers van SDBV over kunnen komen, inclusief hun huidige jaarrooster. 

Trigion gaat 400 beveiligers op het nieuwe perceel 7 inzetten. 320 hiervan zijn al aangenomen en zijn al flink op weg in de procedure. 

 

Waarom een overplaatsing bij een contractwisseling?

De overplaatsing is bedoeld om je baan juist te behouden. Om te voorkomen dat je bij een contractwisseling jouw werk en arbeidsvoorwaarden kwijt raakt, hebben we in artikel 95b van de cao Particuliere Beveiliging afgesproken dat je nieuwe werkgever verplicht is je in dienst te nemen met de arbeidsvoorwaarden waarop je nu werkt. Letterlijk staat er: "De aan te bieden arbeidsovereenkomst dient voor wat betreft de arbeidsvoorwaarden overeen te komen met de voorwaarden die golden bij de latende partij."

Kan ik het nieuwe contract ook weigeren?

Natuurlijk kun je het aanbod voor een contract bij een nieuwe werkgever weigeren, maar je huidige werkgever zou dan om bedrijfseconomische redenen ontslag voor je kunnen aanvragen. De uitkomst daarvan is onzeker. Wel is duidelijk dat het vaak niet goed uitpakt wanneer je in zo'n proces het aanbod van ander werk hebt geweigerd. Als je weigert, kun je dus je baan verliezen.

Wat doet CNV Vakmensen voor beveiligers die geen lid zijn?

Beveiligers van G4S Aviation, Trigion, Securitas Aviation, CTSN of I-Sec op Schiphol die nog geen lid zijn van vakbond CNV, kunnen tot uiterlijk vrijdag 23 oktober lid worden zonder wachttijd. Voor deze groep heb ik een 'collectieve actie' aangevraagd.

Het betekent dat je direct gebruik kunt maken van de hulp van CNV Vakmensen bij de gevolgen van de contractwisseling. Lid worden kan hier. Maar jullie kunnen mij ook mailen (e.maas@cnvvakmensen.nl) om je in te schrijven (naam, adres, geboortedatum, werkgever, mail en telefoon). Dit is belangrijk omdat we met meer leden betere afspraken kunnen maken.

Contract laten checken?

Het is dus belangrijk om te checken of je arbeidsvoorwaarden wel hetzelfde blijven in je nieuwe contract. Mocht je jouw nieuwe en oude arbeidscontract hierop te willen laten checken bij deze contractwisseling, dan kan je direct terecht bij onze CNV Vakmensen juristen door te mailen naar info@cnv.nl, te bellen naar 030-7511007 of te chatten op onze website tot 22:00 op werkdagen via www.cnvvakmensen.nl.

Hoe nu verder?

Het is nog even wachten wat de precieze uitkomst van de verdeling van de tenders is. Daar komt bij dat het toekomstperspectief van Schiphol onzeker is vanwege de coronacrisis. Schiphol heeft er toch voor gekozen deze tender niet uit te stellen. De tender mag niet gebruikt worden om te bezuinigen op medewerkers. CNV wil ervoor zorgen dat de beveiligers hun banen behouden en de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven. Daar wil CNV de werkgevers op controleren. De peiling onder onze leden doen we zodra de definitieve indeling bekend, waarschijnlijk begin volgende week.