Stel je vraag over werk en inkomen

Beveiliger: teken nooit zomaar een contract!

Onlangs bleek naar aanleiding van een groot aantal contractwissels dat aan medewerkers die op basis van art. 95 van de cao overgingen naar het verkrijgende bedrijf, standaard een parttime-groeimodelcontract werd aangeboden. Dat slaat nergens op, zeker niet als je een fulltime contract had en hebt of een parttime-vastmodelcontract. In art 95 van de cao is bepaald hoe om te gaan met contractwissels. Daarin staat ook wat een contractswissel betekent voor jouw arbeidsvoorwaarden. Ons advies aan jou is: teken nooit zomaar een contract. Laat het bij twijfel altijd door onze specialisten controleren!

Heb jij weleens zomaar een contract ondertekend?

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met contractwissels. Teken jij een contract altijd omdat je er van uit gaat dat het tóch wel goed zit? Heb je weleens getwijfeld bij het tekenen van een contract maar toch getekend? Heb je wel eens aangedrongen op veranderingen en is het gelukt om die geregeld te krijgen? Deel jouw ervaring door hieronder je reactie te plaatsen!


Contractwissels was ook een agendapunt in het overleg tussen CNV Beveiliging en Trigion. Andere punten in het overleg waren bijvoorbeeld ‘jouw recht op achtereenvolgens 3 weken vakantie’ en ‘afschaling AZC’s’. Lees hier het verslag. Wil je weten wat de gevolgen zijn voor jou als Trigion beveiliger van de afschaling van AZC’s? Lees hier de blog!