Stel je vraag over werk en inkomen

Beveiligers Schiphol maken zich zorgen over vluchten vanuit New York

Beveiligers op Schiphol snappen niet dat de vluchten vanuit New York nog gewoon aankomen op Schiphol. New York is op dit moment een risicogebied voor corona, vanwege de hoge groei van besmettingen. De reizigers zitten urenlang bij elkaar in het vliegtuig, maar worden niet medisch gecheckt voordat ze langs de beveiliging op Schiphol gaan. De kans is dus groot dat de beveiligers in aanraking komen met dragers van het virus.

Fouilleren kan niet op 1,5 meter afstand

Zowel de Vakbond Nederlands Cabinepersoneel (VNC) als CNV Vakmensen vinden dat vluchten vanuit New York zo snel mogelijk moeten worden gestopt. Nog elke dag landen er mensen vanuit New York, die meteen doorlopen naar de beveiliging bij de douane. Dat terwijl zij of het personeel niet eens weten of die mensen besmet zijn. Fouilleren is onmogelijk op 1,5 meter afstand.

Tegen de veiligheidsmaatregelen in

Als de vluchten gewoon door blijven gaan, worden de maatregelen om besmetting te voorkomen, eigenlijk niet nageleefd. Op dringend verzoek van CNV Vakmensen is er afgelopen weken veel gedaan om de veiligheid op de luchthaven te verbeteren. Dat gebeurt in goed overleg met Schiphol en de beveiligingsbedrijven. Er is meer afstand tussen de beveiligers onderling, er zijn schermen geplaatst en strepen op de grond gezet, er is meer afstand tussen de wachtrijen en de bagagebakken worden beter schoongemaakt. Er gebeurt veel en dat is goed. Maar de passagiersvluchten vanuit New York gaan tegen deze veiligheidsmaatregelen in. Dat terwijl we echt alles zouden moeten doen om verspreiding te voorkomen.

Onverantwoord

CNV Vakmensen wil daarom zo snel mogelijk een landingsverbod voor de vluchten uit New York. Omdat onze gezondheidszorg het al zwaar heeft, is het al helemaal onverantwoord onverantwoord om nu door te gaan met passagiersvluchten vanuit New York.

Wat vind jij?

Wat vind jij ervan dat er nog steeds vluchten mogen aankomen op Schiphol? Zou dat gewoon moeten kunnen, zodat mensen in ieder geval terug kunnen? Of snap je dat de gezondheid van een grote hoeveelheid mensen in Nederland op het spel staat? We horen het graag in een reactie onder deze blog!