Stel je vraag over werk en inkomen

Financiële steun voor drie bedrijven van Trigion/Facilicom

Drie werkbedrijven van Trigion/Facilicom krijgen tot 30 juni financiële steun van de overheid: Hoffmann Bedrijfsrecherche, Trigion Services en de Safety Group. Door deze NOW-regeling hoeven de arbeidsvoorwaarden van de werknemers niet te veranderen. Het loon wordt doorbetaald. In dit blog lees je meer over de afspraken en hoe het verdergaat na 30 juni.

NOW-regeling

De NOW-regeling zorgt dat de lonen worden doorbetaald, ook wanneer er tijdens de coronacrisis werk tijdelijk verdwijnt. In deze blog lees je meer over de NOW-regeling.

Waarom de NOW-regeling voor Trigion/Facilicom?

Voor deze drie bedrijven is de omzet met meer dan 20% gedaald. Dat betekent dat de bedrijven eigenlijk te weinig geld hebben om werknemers te behouden en uit te betalen.

Afspraak: werknemers mogen niet inleveren

De afspraak met Trigion/Facilicom is dat tijdens de looptijd van de NOW-regeling alle geldende arbeidsvoorwaarden blijven gelden. Werknemers hoeven niets op te offeren zolang Trigion/Facilicom geld krijgt van de overheid. Tijdelijke contracten die komende anderhalve maand aflopen, worden gewoon verlengd als dat mogelijk is.

Invloed van NOW-regeling op jouw werk

Er wordt verwacht dat een aantal bedrijfstakken (waar beveiliging voor nodig is) weer opstarten en terugkomen op het oude niveau. Dan merk je waarschijnlijk niet veel van de NOW-regeling. Misschien moet je tijdelijk andere werkzaamheden doen binnen het bedrijf, of je wordt betaald naar huis gestuurd. Het is nu lastig in te schatten hoelang dat duurt.

Hoe verder na 30 juni?

Deze week wordt bekend of en wat er na 30 juni aan financiële steun van de overheid komt om de lonen door te betalen. Het kan zijn dat bedrijven in onze sector de coronacrisis niet overleven of dat het werk voor een langere tijd minder blijft. Wat er dan gebeurt, hangt af van de manier waarop de overheid bedrijven dan financieel helpt. Als er veel baanverlies is, gaat CNV Vakmensen namens jullie in overleg met Trigion/Facilicom. Jullie input is dan nodig om goede afspraken te maken.

Vragen of opmerkingen?

Laat het weten in een reactie onder dit blog!