Stel je vraag over werk en inkomen

Op naar een beter jaar voor beveiligers

Of je nu op Schiphol werkt, voor een bouwmarkt staat, of bij een ziekenhuis, in een asielzoekerscentrum of een gemeentehuis beveiligt. Voor beveiligers zette corona dit jaar de toon. Toezicht op coronamaatregelen. Handhaven en afstand houden. Discussies over mondkapjes. Beveiligers krijgen altijd de eerste klappen als hetmaatschappelijk debat ontspoort. En dat deed het in 2020 regelmatig.

Veel bewondering

Het afgelopen jaar heb ik met veel bewondering gekeken naar de manier waarop onze leden in de beveiliging hun werk doen. Met veel van jullie heb ik kennis gemaakt. Ik heb gezien wat jullie werk inhoudt en hoe belangrijk het is dat beveiligers de waardering krijgen die ze verdienen.
Een belangrijke taak Voor beveiligers betekent corona niet dat je veilig thuis achter je pc aan het werk kan gaan thuiswerken. Integendeel. Het betekent drommen mensen bij bouwmarkten en supermarkten in goede banen leiden. Vliegtuigpassagiers fouilleren zonder mondkapje. De agressie van complotdenkers weerstaan. En er voor zorgen dat verplegers en dokters in ziekenhuizen veilig hun werk kunnen doen.

Arbeidsvoorwaarden ontstaan niet vanzelf

Het afgelopen jaar heeft CNV Vakmensen zich hard gemaakt voor eerlijke arbeidsvoorwaarden. Omdat veel werk in de beveiliging via aanbestedingen wordt verdeeld, zijn de arbeidsvoorwaarden in de particuliere beveiliging kwetsbaar. Daar komt bij dat ook andere partijen cao's proberen te maken voor particuliere beveiligers. We zien op dit moment hoe Schiphol verschillende cao's tegen elkaar uitspeelt, zodat de goedkoopste bedrijven de klus krijgen, ten koste van arbeidsvoorwaarden voor beveiligers. Het laat zien hoe kwetsbaar arbeidsvoorwaarden zijn als je partijen tegen elkaar op laat bieden.

80-90-100-regeling

Jullie verdienen eerlijke arbeidsvoorwaarden en waardering. Dat is niet altijd eenvoudig en het kost tijd om dat voor elkaar te krijgen. Dit lukt met grote inzet van iedereen. Het is dit jaar eindelijk gelukt om een 80-90-100-regeling voor de oudere collega's af te spreken. Deze regeling gaat vanaf het nieuwe jaar in. Maar het is niet gelukt om tot een betere roostersystematiek te komen. We houden jullie op de hoogte.

Op naar een nieuwe cao

In aanloop naar de nieuwe cao in 2023 zou het goed zijn om particuliere beveiligers goed te organiseren, zodat we sterk staan als we starten met de onderhandelingen. Hoe zorgen we er voor dat we in 2023 met een krachtige vakbond een goede cao kunnen afsluiten? Een cao die voor iedere beveiliger geldt en die beveiligers beschermt tegen de grillen van de markt. Met jullie en jullie collega's die zich als kaderlid inzetten, wil ik daar aan werken. Dat is mijn voornemen voor 2021.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je vragen over de onderhandelingen in het nieuwe jaar of ideeën voor de nieuwe cao. Laat het weten in een reactie onder deze blog. We geven zo snel mogelijk antwoord.