Stel je vraag over werk en inkomen

Schiphol: CTSN houdt zich nog steeds niet aan de afspraken

We hebben veel meldingen van leden die problemen hebben sinds de contractwisseling op Schiphol. Vooral CTSN houdt zich niet aan de afspraken die over de contractwisseling zijn gemaakt en laat beveiligers op onmogelijke tijdstippen werken.

Juridische stappen

Met een aantal leden bereiden we nu juridische stappen voor. Omdat CTSN nog steeds niet met vakbonden wil overleggen om tot een oplossing te komen, moeten we naar de rechter stappen. Om dit te doen kunnen we alle leden die zich bij ons gemeld hebben persoonlijk bellen, maar het is sneller om jullie via deze mail te bereiken.

Mijn vraag is kort: kunnen we ook namens jou juridische stappen zetten? Zo ja, mail of app me dan je naam, telefoonnummer en mailadres. Stuur dit naar e.honkoop@cnvvakmensen of app de gegevens naar 06 - 5132 0918. Inmiddels hebben de eerste tien leden zich gemeld. Je kunt ook gewoon deze mail replyen met je naam en telefoonnummer. Dan doe je mee.

Wat gaat er mis bij CTSN?

CTSN hoort de oude arbeidsvoorwaarden over te nemen. Het bedrijf probeert hier onderuit te komen door medewerkers nieuwe contracten of een addendum aan te bieden. Echter, dat is tegen de gemaakte afspraken.

Veel collega's werken sinds 3 december op tijdstippen waarop ze nooit werkten, ze hebben geen invloed op hun rooster en collega's die bij G4S vandaan komen kunnen niet langer zelfroosteren. Dat is niet volgens de afspraak.

Ook werkt CTSN niet mee aan de uitgebreide verzekering voor werkloosheid (de SPAWW). Een arbeidsvoorwaarde die je aan het begin van een mogelijke crisis misschien hard nodig hebt.

CTSN weigert de rechten die vakbonden en vakbondsleden in andere cao's hebben over te nemen. Dit betekent dat vakbonden zich bij CTSN niet kunnen organiseren en we leden niet collectief kunnen bijstaan bij een reorganisatie of erger. Dus, CTSN neemt jullie arbeidsvoorwaarden niet serieus.

Gaat het bij andere bedrijven wel goed?

Nee, daar gaat ook vrij veel mis. De contractwisseling in de beveiliging op Schiphol verloopt erg rommelig. Schiphol doet niets.

Gelukkig wil een aantal bedrijven wel met ons in overleg, daardoor lukt het om voor een redelijk aantal medewerkers een goede oplossing te vinden. Bij die bedrijven zien we op dit moment geen reden voor verdere stappen. Wij komen er altijd liever in goed overleg uit.

Bij CTSN lukt dat niet. Het bedrijf weigert nog steeds om met CNV Vakmensen afspraken te maken en zet medewerkers onder druk om van hun rechten af te zien. Daarom is het tijd voor een volgende stap.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je vragen en/of opmerkingen? Deel het met ons in een reactie hieronder.