Stel je vraag over werk en inkomen

Schiphol. Nieuw contract tekenen bij CTSN, I-Sec of G4S

Wat kun je doen als je een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden omdat je werk verhuist naar een ander bedrijf? Op dit moment krijgen beveiligers verschillende aanbiedingen. Bij sommige aanbiedingen zitten verstopte risico’s. Vooral over de aanbieding van CTSN krijgen wij van CNV Vakmensen veel vragen.

Beveiligers die vanwege het nieuwe contract bij hun oude werkgever blijven, hoeven dit bericht verder niet te lezen. Verander je vanwege de contractwisseling van werkgever, dan is het goed om op een paar zaken te letten.

CTSN

Vanuit CTSN krijgen nieuwe medewerkers een aanbieding om te tekenen voor een nieuwe arbeidsovereenkomst onder een nieuwe cao. Het bedrijf wil graag dat je deze overeenkomst tekent. Maar beveiligers en vakbondsleden verliezen in dit contract een aantal rechten. In de brief noemt CTSN wel de voordelen, maar niet de nadelen.

Ons advies: laat CTSN weten dat je gebruik maakt van de oude cao. Dat recht heb je. We zijn op dit moment met CTSN in overleg om te komen tot betere afspraken voor nieuwe medewerkers. Ons advies is om met tekenen voor het nieuwe contract te wachten tot vakbonden en CTSN het met elkaar eens zijn. Die onderhandelingen lopen. Je kunt CTSN eenvoudig per mail laten weten dat je gebruik blijft maken van de oude cao.

I-Sec

Beveiliger I-Sec geeft bij alle nieuwe medewerkers aan dat de rechten uit de oude cao blijven bestaan. Je krijgt geen nieuwe arbeidsovereenkomst. I-Sec houdt zich daarmee aan de afspraken die rond de contractwisseling gemaakt zijn.

G4S, Trigion en andere bedrijven

We hebben nog geen voorbeelden gezien van de brief die nieuwe medewerkers van G4S, Trigion en andere bedrijven hebben gekregen. Heb je zo'n brief gekregen en heb je er vragen over, laat het ons weten.

Wat als ik een brief krijg?

Heb je vragen over je nieuwe contract, stuur je vragen met een kopie van contract naar info@cnv.nl of bel de medewerkers van CNV Info. 

Vragen of opmerkingen?

Laat je reactie hieronder achter en we reageren zo snel mogelijk!

  • Moeten gemaakte afspraken  met werkgever meegenomen worden in het nieuwe arbeidsovereenkomst? Ook al krijg je deze bij naamsverandering functie?

  • Bij je nieuwe werkgever moet je tenminste hetzelfde verdienen, je ADV-gaat mee, je werktijden moeten hetzelfde blijven, je verlofdagen gaan mee, je recht op een uitgebreide werkloosheidsverzekering (SPAWW) gaat mee en alle afspraken die je individueel met je oude werkgever hebt gemaakt. Bij een contractwisseleling hoort er voor jou als beveiliger in principe zo weinig mogelijk te veranderen. Dat je nieuwe werkgever een andere naam geeft aan je functie maakt daarbij niet uit.

    Alle werkgevers op Schiphol hebben afgesproken zich aan artikel 95b van de cao Particuliere Beveiliging te houden. Daarin staat dat je arbeidsvoorwaarde allemaal mee gaan.

    Vriendelijke groet, Erik Honkoop