Stel je vraag over werk en inkomen

Verplicht vrije dagen opnemen, moet dat?

Sommige werkgevers in de beveiliging vragen hun medewerkers om extra vrije dagen op te nemen. Een werkgever mag dit aan je vragen, maar je bent niet verplicht om hiermee akkoord te gaan. Houd je dit jaar dagen over? Dan mag je ze meenemen naar volgend jaar. In dit blog lees je jouw rechten en plichten.

Wanneer je werkgever je onder druk zet

Dreigt je werkgever met het afpakken van vrije dagen als je ze niet opneemt? Dat mag niet. Blijft je werkgever je onder druk zetten, neem dan contact op met de vakbond.

Inleveren van beide kanten

Werk je bij een bedrijf dat hard getroffen is door de coronacrisis en gaat jouw werkgever altijd netjes om met zijn personeel? Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om uit solidariteit bij te dragen om het bedrijf in deze moeilijke tijd er weer bovenop te helpen.  

Die solidariteit moet dan wel van twee kanten komen. Eigenaren, directie en aandeelhouders moeten ook zoveel mogelijk bijdragen voordat ze werknemers vragen iets in te leveren. In overleg met de vakbonden kunnen individuele beveiligingsbedrijven hier ook afspraken over maken. Bijvoorbeeld in een Sociaal Plan of door een NOW-regeling aan te vragen.

Wat zijn je rechten en plichten?

Stuurt je werkgever je een brief of mail met de vraag om extra vakantiedagen in te leveren of op te nemen? Dan doet de werkgever een beroep op je solidariteit. De werkgever vraagt je op dat moment om af te zien van je rechten en iets bij te dragen om de coronacrisis te overleven. Drie van jouw belangrijke rechten en plichten in de Particuliere Beveiliging zijn:

  • Je vakantiedagen, zowel wettelijk als bovenwettelijk, kun je vijf jaar lang meenemen. (cao art. 64, lid 1)
  • Je bent verplicht ieder jaar twee weken achter elkaar vakantie op te nemen. (cao art. 65, lid 2)
  • De waarde van meegenomen vakantiedagen groeien niet mee met je loon. (cao art. 66, lid 2)

Een werkgever kan je nu dus al verplichten om tenminste twee weken vakantie per jaar op te nemen. Houd je aan het einde van het jaar dagen over? Dan blijven die dagen nog vijf jaar geldig. Als je loon omhoog gaat, wordt dat percentage loonstijging verminderd op je vakantierecht.

Vakantiedagen opnemen is een persoonlijke keuze

Een verzoek van je werkgever om extra vakantiedagen op te nemen is een persoonlijke keuze. Komt het je wel goed uit om extra vakantiedagen op te nemen? Dan is die keuze makkelijk: neem ze gewoon op. Maar levert tijdens de lock-down thuiszitten je helemaal geen rust op, dan maak je misschien een andere keuze.

Drie vragen om te bepalen of je jouw werkgever moet helpen

Hoe ga je om met de vraag van je werkgever om iets in te leveren? De volgende drie vragen helpen je misschien:

1. Is het eerlijk van je werkgever om jou dit te vragen?

Bij een bedrijf waar afgelopen jaren veel winst is gemaakt, waar de directie veel verdient en waar aandeelhouders veel geld ontvangen, is het niet eerlijk als werknemers veel moeten inleveren. Werk je bij een bedrijf waar de winsten niet opvallend waren, waar de marges normaal zijn en waar eigenaren, aandeelhouders en de directie ook bijdragen om het bedrijf overeind te houden? Dan is het verzoek om als medewerker ook bij te dragen wel eerlijk. Stel jezelf dus de vraag: wie help ik als ik extra vrije dagen opneem? 

2. Is het echt nodig?

Het werk in de particuliere beveiliging lijkt niet veel af te nemen. Op een aantal plekken is het tijdelijk minder geworden, op andere plekken is er juist veel bij gekomen. In de evenementenbeveiliging is er we echt minder werk, maar dit valt onder een andere cao. Stel jezelf hierbij de vraag: is het werk bij mijn bedrijf echt afgenomen of is er iets anders aan de hand?

 
3. Wat zou mijn werkgever doen in mijn plaats?

Stel dat je door bijzondere omstandigheden om extra verlof zou vragen. Hoe zou je werkgever reageren? Als je weet dat jij dan geen vrij zou krijgen, dan weet je wel genoeg. De relatie tussen werkgever en werknemer is gebaseerd op gelijk geven en ontvangen. De vraag hierbij is dus: hoe gaat de werkgever met mij en mijn collega's om?

Vragen, opmerkingen of ervaringen delen?

Door de coronacrisis is het nog steeds een onzekere tijd. Er komen veel vragen binnen en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. De regels en richtlijnen veranderen bijna per week. Heb je vragen of opmerkingen, laat het weten in een reactie onder deze blog!