Stel je vraag over werk en inkomen

Vraag en antwoord over contracten beveiliging Schiphol

Afgelopen week zijn beveiligers op Schiphol gestart bij hun nieuwe werkgever. Dat loopt helaas nog niet overal soepel. Met de meeste werkgevers zijn we hierover in overleg. Niet iedere werkgever houdt zich aan de regels met het wisselen van contracten. CNV Vakmensen krijgt hier dan ook veel vragen over van werknemers. In deze blog geven we je antwoord.

Moet ik een nieuw contract tekenen?

Als je vanaf 3 december door de contractwisseling een nieuwe werkgever hebt, hoef je geen nieuw contract te tekenen. Je nieuwe werkgever neemt je bestaande contract over en je arbeidsvoorwaarden blijven gelijk.

Wat is een addendum en moet ik dit tekenen?

Een addendum is een toevoeging op het bestaande contract. Je bent niet verplicht dit te ondertekenen.

Moet ik addendum van I-Sec tekenen?

Werkgevers CTSN en I-Sec hebben nieuwe medewerkers een contract met een addendum gegeven. I-Sec heeft dat netjes gedaan: in het addendum staat dat I-Sec de oude arbeidsvoorwaarden meeneemt zoals dat hoort. Je kunt dit addendum dus ondertekenen.

Moet ik addendum van CTSN tekenen?

Nee, dit hoeft niet. CNV Vakmensen adviseert ook om dit niet te doen. Het addendum van CTSN is namelijk niet volgens de regels. CTSN is verplicht alle arbeidsvoorwaarden over te nemen, maar probeert via het addendum onder die verplichtingen uit te komen. Dit gaat bijvoorbeeld om afspraken over roosters en loon. CNV Vakmensen adviseert om het addendum van CTSN niet te tekenen. Je tekent dan namelijk voor een slechtere roostersystematiek en je ziet daarmee af van je oude roosterafspraken. We willen in gesprek, maar CTN weigert.

Moet ik sowieso iets tekenen?

Nee. De contractwisseling is een zogenaamde 'overgang van onderneming'. Het betekent dat je werk in principe hetzelfde blijft, maar alleen je werkgever wijzigt. Werkgevers zijn verplicht de arbeidsovereenkomsten ongewijzigd over te nemen.

Wat doe ik als mijn werkgever moeilijk doet over werktijden?

Sommige werkgevers vinden dat het werkrooster geen arbeidsvoorwaarde is. Werkgevers luisteren daarom misschien niet naar jouw wensen. CNV Vakmensen vindt de werkroosters wel een arbeidsvoorwaarde. De rechter die daar deze week in een andere zaak op Schiphol uitspraak over heeft gedaan steunt ons daarin. Doet je nieuwe werkgever moeilijk over je werktijden? Heb je ineens veel slechtere werktijden en is er een andere manier van inroosteren? Laat het ons weten en meld je bij CNV Vakmensen. Voor veel van onze leden is al een goede oplossing gevonden, maar dit is nog niet bij ieder bedrijf gelukt.

Waar moet ik nog meer op letten?

Later deze maand krijgen beveiligers die een nieuwe werkgever hebben hun loonstrook. Belangrijk is dat daar premie voor de reparatie van de WW is afgeschreven. Deze premie betaal je voor een uitgebreide verzekering tegen werkloosheid. In de cao Particuliere Beveiliging (I-Sec, Trigion, Securitas etc.) en de cao G4S AS is afgesproken dat werknemers deze verzekering hebben. De cao waar CTSN onder valt heeft deze verzekering echter niet. Ook hier geldt dat het om een arbeidsvoorwaarde gaat die bedrijven en dus ook CTSN, moet overnemen.

Deze verzekering is juist nu belangrijk, want er dreigt zwaar weer voor Schiphol. Als je je baan verliest dan heb je door deze verzekering langer recht op een WW-uitkering. Heb je de verzekering niet, dan heb je alleen recht op de korte wettelijke WW. Het is dus van belang dat CTSN dit verzekeringsrecht meeneemt voor medewerkers die van andere bedrijven komen. Is die premie niet afgeschreven? Laat het ons weten. Weet je niet zeker of de premie is afgeschreven? Laat dan je loonstrook checken.

Wat doet CNV Vakmensen ondertussen?

We zitten niet stil. Ook al krijg je misschien niet altijd direct antwoord op je vragen, we hebben alle kwesties die we vanuit Schiphol krijgen in beeld. Ook zijn we een aantal juridische zaken gestart. In andere gevallen is er in overleg met werkgevers een oplossing gevonden. Wat ons betreft is dat laatste het beste, maar niet alle werkgevers willen met de vakbonden in overleg.

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je andere vragen over de contract of de overgang naar je nieuwe werkgever? Laat het weten in een reactie onder deze blog.

  • Van teamleider naar DTL . Hiervoor wil men dat we een nieuwe arbeidsovereenkomst tekenen. Wat als ik dit niet wil gezien de invulling hiervan? En werkgever moeilijk gaat doen....  zoveel qua functie verandert er niet voor mezelf dus waarom een nieuw overeenkomst. Schiftleader krijgt deze ook niet. Toch ook een nieuwe functienaam?? Zijn jullie hier mee bezig?