Stel je vraag over werk en inkomen

Vragen over situatie Securitas

CNV Beveiliging is benaderd door beveiligers werkzaam bij de vestiging in Arnhem die een bericht hadden ontvangen, dat hen rauw op het dak viel. Er zijn teveel mensen met te grote contracten en of men na wil denken over een vrijwillig vertrek. Dit vinden wij er van. 

Zijn de bonden ingelicht?

Nee, CNV Beveiliging en de andere bonden zijn door Securitas niet geïnformeerd, niet door het hoofdkantoor en niet door de leiding in Arnhem. Dat is vervelend, want daardoor kunnen we jullie ook niet goed informeren en adviseren en bovendien roept dat vragen op.

We hebben om meer informatie gevraagd aan Securitas en zodra we dat hebben, sturen we je weer een bericht.

Is er sprake van een reorganisatie?

Nee, voor zover wij dat kunnen concluderen uit de berichten die wij ontvingen, is er (nog) geen sprake van een reorganisatie. Er zijn blijkbaar teveel beveiligers in dienst met een (bijna) fulltime contract ten opzichte van het werk dat voor handen is. Maar wat niet is, kan komen, al hopen we dat natuurlijk niet. 

De positieve kant

Als je het positief bekijkt, dan kun je zeggen dat Securitas voorziet dat er een probleem gaat ontstaan omdat er teveel mensen in dienst zijn voor het aantal uren dat er werk is, en dat Securitas problemen/ontslagen probeert te voorkomen. Door dit tijdig aan te kondigen, gaan mensen tijdig nadenken en word je niet op een (te) laat moment geconfronteerd met bijvoorbeeld gedwongen ontslag. Door het tijdig aan te kondigen, kunnen mensen zich voorbereiden op de verandering. Stel dat je altijd al iets anders hebt willen doen, dan is dit misschien een goed duwtje in de rug.

De minder positieve kant

Bekijk je het minder positief, dan kun je zeggen dat Securitas mensen onzeker en bang maakt en dat men daardoor minder kritisch zal zijn als er daadwerkelijk gereorganiseerd gaat worden. Of dat de regels rond reorganisatie terzijde worden geschoven. Wat daarbij past, is het feit dat de bonden niet zijn geïnformeerd. Maar of het zo is, dat weten we niet.

We houden je op de hoogte: voor vragen kan je bij ons terecht

Omdat alles zo snel gaat, op dinsdag het bericht, op donderdag en vrijdag al de gesprekken met de medewerkers, krijg je dit bericht te laat voor de gesprekken. Toch houden we hiermee op de hoogte, zodat je weet dat we de vinger aan de pols houden.

Let op: Je bent niet verplicht om wat dan ook te tekenen. Bij vragen, twijfel of advies, neem dan contact met ons op via info@cnvvakmensen.nl of via e.maas@cnvvakmensen.nl

Uit de wandelgangen vernamen we dat ook collega’s in Zwolle en Limburg bericht hebben gehad dat er teveel (bijna) fulltimers zijn ten opzichte van de uren. Dit bericht geldt dus ook voor hen.

Werk je bij een ander onderdeel, maar betreft het jou ook of heb je vragen over je werk? Neem vooral ook contact met ons op. Als lid van CNV Vakmensen kun je altijd terug vallen op de ondersteuning van de bond.

Ben je aan het denken gezet door de ontwikkelingen van deze week? Stel aan je werkgever voor dat je een loopbaanscan wilt doen onder de voorwaarde dat je werkgever betaalt en dat jij beslist of je de uitkomsten wel of niet deelt met je werkgever. We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat je werkgever daar bezwaar tegen heeft.

Zodra we nieuws hebben, laten we het je weten.

Erik Maas
Bestuurder
E.: e.maas@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 21 45


Aletta Bulsink
Bestuurder
E.: a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M.: 06 - 20 47 18 88