Ik heb een vraag:

Ik ga uit dienst en heb nog 90 uur aan verlof. Mijn huidige werkgever zegt dat verlof niet mogelijk is omdat ze mensen nodig hebben. Maar nu gaat de helft naar de belasting, ik wil 3 dagen verlof nemen om een weekje tussenuit te gaan voordat ik bij mijn ni

Ik ga uit dienst en heb nog 90 uur aan verlof. Mijn huidige werkgever zegt dat verlof niet mogelijk is omdat ze mensen nodig hebben. Maar nu gaat de helft naar de belasting, ik wil 3 dagen verlof nemen om een weekje tussenuit te gaan voordat ik bij mijn nieuwe werk begin. Mijn vraag is, heb ik recht op mijn verlof?

Reacties (2)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hoi Adje,
  Excuus voor de wat late reactie.
  De werkgever heeft een zwaarwegende reden nodig om je vakantiedagen af te wijzen. Een onderbezetting is dit meestal niet, tenzij er op de locatie waar je werkt specifiek iemand opgeleid moet worden om daar te zitten. Indien de werkgever toch overgaat tot uitbetaling, kun je bij de belastingaangifte over het jaar het teveel betaalde terugkrijgen van de belasting.
  Bij een einde contract van rechtswege (bepaalde tijd) is er een maand opzegtermijn indien jezelf of je werkgever opzegt. Bij een onbepaalde tijd contract is dit 2 loonperiodes.
Terug