Stel je vraag over werk en inkomen

Schiphol-beveiligers krijgen tóch hun gehoopte loonsverhoging

De beveiligers van G4S Aviation Security op Schiphol krijgen per 1 januari 2021 tóch een loonsverhoging van 2,5%. Lange tijd leek het erop dat het bedrijf die niet wilde geven, wat tot flinke onrust leidde onder de beveiligers. De loonsverhoging is nu definitief geregeld in een nieuwe cao. De ongeveer 600 beveiligers bij G4S Aviation Security hebben al jaren een eigen cao. Die is iets beter dan de landelijke cao particuliere beveiliging.

Problemen

Maar tijdens de onderhandelingen over een nieuwe cao ontstonden problemen. G4S Aviation Security had aanvankelijk geen zin om de loonsverhogingen te betalen die in de landelijke cao al waren afgesproken.

Nieuwe cao

Na een aantal stevige briefwisselingen en gesprekken is G4S Aviation Security nu overstag gegaan. We hebben afgelopen week constructieve gesprekken gevoerd. Met de uitkomst kunnen de beveiligers tevreden zijn. Het zijn zware tijden, ook voor de beveiligingsbranche, maar desondanks kunnen de lonen komende jaren omhoog. Te beginnen met 2,5% per 1 januari van dit jaar. En ook in 2022 en 2023 gaan de lonen met 2,5% omhoog, net als bij de landelijke beveiligings-cao. Dit is een goed resultaat.

Leden

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar (van 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2023). CNV Vakmensen legt het cao-resultaat komende weken positief voor aan de leden.