Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de bouw

  • 17 sep 2020

  Het schiet aardig op met de cao-onderhandelingen voor Timmerindustrie

  Op 9 september vond het tweede cao-overleg plaats voor de cao Timmerindustrie. Daarbij hebben we de voorstellen vanuit de vakbonden en vanuit de werkgeverskant besproken. Daarbij gingen we ook goed de diepte in, dus we zijn wel wat vooruit gegaan. Lees hier het verslag.
  • 1 sep 2020

  Download hier jouw loontabellen

  Bij de nieuwe Bouw cao van 2020 is loonsverhoging afgesproken. Daar horen natuurlijk nieuwe salaristabellen en loontabellen bij. Download ze hier.
  • 14 jul 2020

  CNV-leden zijn akkoord met het onderhandelingsresultaat!

  Een meerderheid van de CNV-leden heeft vóór het onderhandelingsresultaat voor de cao Bouw & Infra 2020 gestemd. Dat betekent dat de afspraken die CNV met de werkgevers op 29 juni 2020 overeen zijn gekomen, definitief in de cao komen. Lees hier wat er verder op de planning staat.
  • 2 jul 2020

  Er is een onderhandelingsresultaat: stem nu voor of tegen!

  Er is een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao Bouw & Infra 2020. Lees hier wat de belangrijkste afspraken zijn en stem voor of tegen.
  • 30 jun 2020

  We hebben een onderhandelingsresultaat!

  maandag 29 juni heeft de zesde onderhandelingsronde geleid tot een onderhandelingsresultaat voor de cao Bouw & Infra. De cao commissie (dat zijn kaderleden die in de bouw werken) komt donderdag bij elkaar om het resultaat te bespreken en tot een advies aan alle leden te komen. Dan komt er een nieuwsbrief voorzien van uitleg, advies en met mogelijkheid om te stemmen over het resultaat. In het kort zijn dit de afspraken...
  • 24 jun 2020

  Update nieuwe onderhandelingen nieuwe cao Bouw en Infra

  Op dinsdag 23 juni hebben we onderhandeld over een nieuwe cao Bouw en infra. We hebben nu goed in kaart op welke onderdelen cao-partijen afspraken met elkaar willen maken.
  • 23 jun 2020

  Gebruik deze app tijdens de hittegolf

  Je loopt veel gezondsheidsrisico's tijdens werken in de buitenlucht wanneer er een hittegolf aanwezig is. Lees hier welke app je kunt gebruiken.
  • 11 jun 2020

  Pensioenoverzicht (UPO) al ontvangen?

  Ben jij al goed op de hoogte over jouw pensioen? Heb je het allemaal al goed geregeld? Bekijk hier de video over hoe CNV je erbij kan helpen.
  • 9 jun 2020

  Onderhandeling over de cao hervat!

  Maandag 8 juni zijn de onderhandelingen op aangepaste manier hervat. In kleine delegaties wordt bijeengekomen en de andere delegaties sluiten digitaal aan zo nodig. Eerst kwam de Stikstof en de PFAS situatie voorbij en toen de coronacrisis. Het zorgt voor veel vertraging. Stapjes naar elkaar Werkgevers zijn eindelijk bereidt te komen tot een eerlijke loonsverhoging en we gaan praten over een "eerder stoppen met...
  • 15 apr 2020

  Werken in coronatijd: het verhaal van Halbe

  In deze rubriek lees je wekelijks een verhaal uit de praktijk in coronatijden. Deze week het verhaal van Halbe, uitvoerder bij Jorritsma Bouw. Hij vertelt over het werken op de bouwplaats met corona.