Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de bouw

  • 27 nov 2020

  2% loonsverhoging vanaf december 2020

  In deze blog praten we je bij over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over loonsverhoging, eenmalige uitkering, zwaarwerk-regeling, tijdspaarfonds en het naderende cao traject. Er breken spannende tijden aan: er komt een nieuwe cao aan en we horen graag jouw mening.
  • 27 nov 2020

  Sport u wel genoeg?

  “U moet wel aan uw gewicht denken mijnheer. Sport u wel genoeg? Krijgt u wel genoeg beweging”? Bammmm! Die komt toch wel even binnen. Ik probeer smoezen te bedenken. “Het komt er niet echt van. Ben nogal druk weet u? Binnen de bond is veel te doen en ook bij de voetbalclub doen ze vaak een beroep op me”.Die smoezen van mij kunnen natuurlijk de werkelijkheid wel zijn maar zijn geen steekhoudende...
  • 27 nov 2020

  cao Bouw 2020

  Bekijk de cao Bouw 2020
  • 24 nov 2020

  Wat wil jij geregeld hebben in de cao BIKUDAK?

  CNV Vakmensen wil graag weten wat jij en je collega’s belangrijk vinden voor de nieuwe cao BIKUDAK. Jouw stem is dus belangrijk. Vul de enquête in en laat je stem horen. Invullen kan tot 1 december 2020.
  • 17 nov 2020

  Flink overleg sociaal plan BAM

  Door de Reorganisatie Reset is er voor onzekerheid op de werkvloer. De vakbonden zien hoe belangrijk goede communicatie is. De directie wilt besparen op de kosten en snelheid. CNV Vakmensen ziet graag een BAM-waardig sociaal plan.
  • 5 nov 2020

  Jullie CNV-contactpersoon bij de reorganisatie

  Tijdens een reorganisatie is het altijd belangrijk dat een vakbond betrokken is om op te komen voor de rechten en wensen van de medewerkers. Vanuit CNV zal ik dat als bestuurder gaan doen voor de BAM-medewerkers. Of het nu om cao-onderhandelingen gaat of om het regelen van de juiste zaken bij de reorganisatie; ik houd jullie op de hoogte en ben jullie contactpersoon binnen CNV. Ik wil dit samen met jullie oppakken. Daarom...
  • 29 okt 2020

  Handig in coronatijd: veelgestelde vragen, het protocol en checklist voor de vakman

  Ook al zitten we nu al een aantal maanden in de coronasituatie; er zijn nog altijd vragen over hoe je iets nu handig kunt aanpakken, hoe je het beste rekening kunt houden met de coronamaatregelen wanneer je werkt en welke dingen je moet regelen. Hier zetten we de links voor alle belangrijk informatie en handige checklists nog even voor je op een rijtje.
  • 16 okt 2020

  Bekijk hier het voorbeeldrooster van de vierdaagse werkweek 55-plus

  Met de regeling voor de vierdaagse werkweek hebben bouwplaats- en uta-werknemers van 55 jaar en ouder de mogelijkheid vier in plaats van vijf dagen per week te gaan werken. Bekijk hier het voorbeeldschema voor het hele jaar.
  • 10 okt 2020

  De belangrijkste punten over de Zwaarwerkregeling

  Tijdens de laatste cao-onderhandelingen is een nieuwe zwaarwerkregeling afgesproken. In de afgelopen weken is er hard gewerkt om de regeling goed uit te werken. Lees hier de belangrijkste punten uit de regeling.
  • 29 sep 2020

  Protocol Samen Veilig Doorwerken

  De overheid heeft per 29 september scherpere maatregelen aangekondigd omdat het aantal besmettingen met het coronavirus aan het einde van de zomer toch weer toenam. De bouw werkt aan de maatregelen mee met het Protocol Samen Veilig Doorwerken. Werkzaamheden in de bouw kunnen dan ook doorgaan, maar het is wel erg belangrijk om de regels uit het protocol te volgen.