Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de bouw

  • 18 feb 2021

  Snel in gesprek over exacte bezuinigingskoers BAM

  BAM spreekt van ‘een nieuwe strategie tot aan 2023 waarin de winstgevendheid van BAM moet zijn verbeterd.’ Bestuurder Robbim Heins van CNV Vakmensen vindt deze omschrijving van BAM mooi, maar erg onduidelijk.
  • 16 feb 2021

  Kleine stappen in de onderhandelingen voor een nieuwe cao Bikudak

  Op donderdag 11 februari was er weer een cao-onderhandeling tussen de werkgevers en vakbonden. Er zijn kleine stappen gezet, maar er is nog geen resultaat bereikt. Op 25 februari is de volgende onderhandelingsronde. We praten je kort bij.
  • 12 feb 2021

  Geef je mening over het Tijdspaarfonds Bouw

  Werkgevers twijfelen of het Tijdspaarfonds (TSF) echt nodig is en willen het afschaffen. CNV Vakmensen hoort hele andere geluiden van werknemers en wil het Tijdspaarfonds behouden. Tijdens de vorige cao-onderhandelingen is afgesproken hier onafhankelijk onderzoek naar te doen. Dat onderzoek is nu gestart en jij kunt meedoen.
  • 7 feb 2021

  Pas nou op zussie!

  Ring ring ring, opnieuw ring ring ring, de speciale WhatsApp toon van mijn zusje Wilma blijft maar gaan. Ondanks dat ik diep zit na te denken over de juiste woorden voor een cao voorstel over werken tijdens de hitte, (wat een tegenstelling vandaag!) krijgt de aanhoudende stroom WhatsApps mij in de greep en pak ik mijn mobiel. “Er komt veel sneeuw, er komt ijs, we kunnen schaatsen Gijs, ik heb nieuwe schaatsen gekocht...
  • 5 feb 2021

  Cao Bikudak: nog steeds geen beloning

  De omzetstijgingen, de winsten, de cijfers liegen er niet om. Maar dit alles wordt niet vertaald in een fatsoenlijk loon voor jou. Daarnaast komen er links en recht berichten dat er niet veilig gewerkt wordt. Hier wil CNV Vakmensen aandacht voor vragen.
  • 29 jan 2021

  Cao-onderhandelingen Bikudak gaan verder

  Op donderdag 11 februari 2021 gaan de cao-onderhandelingen voor de cao Bikudak verder. Bestuurder Hanane Chikhi is met verlof en wordt tijdelijk vervangen door collega Roel van Dijk. We brengen je hier op de hoogte.
  • 29 jan 2021

  Binnenkort zijn de voorstellen voor een nieuwe cao bekend

  De cao-onderhandelingen voor de cao Bouw beginnen binnenkort. We houden je hier op de hoogte.
  • 22 jan 2021

  Start cao onderhandelingen 'in de wacht'

  De onderhandelingen voor de nieuwe cao Bouw en Infra zijn maandag 18 januari 2021 niet van start gegaan. Ook de geplande onderhandelingsronde van maandag 1 februari 2021 gaat niet door. De huidige corona maatregelen maken het op dit moment onmogelijk de besprekingen op normale manier te starten. We hopen nu de onderhandelingen te starten op donderdag 18 februari 2021. Teleurstellend Teleurstellend zijn we dat de onderhandelingen...
  • 14 jan 2021

  Een aanzeggesprek gehad? Laat je vaststellingsovereenkomst controleren!

  Veel medewerkers van BAM hebben inmiddels een aanzeggesprek gehad. Veel boventallige medewerkers moeten vóór 22 januari een keuze maken tussen een vertrekregeling of het werk-naar-werk traject. Moet jij ook een keuze maken? Laat dan als lid van CNV Vakmensen gratis je vaststellingsovereenkomst controleren.
  • 5 jan 2021

  Meer salaris op je loonstrook in januari

  Binnenkort valt de eerste loonstrook van 2021 op de mat. Werk je in de bouw? Dan krijg je er gemiddeld 94 euro netto bij.