Stel je vraag over werk en inkomen

2% loonsverhoging vanaf december 2020

In deze blog praten we je bij over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over loonsverhoging, eenmalige uitkering, zwaarwerkregeling, tijdspaarfonds en het naderende cao traject. Er breken spannende tijden aan: er komt een nieuwe cao aan en we horen graag jouw mening.

 

Hulde voor de werknemers

Doorwerken tijdens deze coronacrisis vraagt veel van iedereen. Zeker ook van de werknemers in de bouw en infrasector. Jullie zorgen er mede voor dat ons land doordraait en bijvoorbeeld starters hun woning opgeleverd krijgen. Hulde!

Loonsverhoging

Vanaf 1 december 2020 krijgen alle werknemers onder de cao Bouw en Infra 2% meer loon. Heb je een maandloon? Dan gaat de verhoging in per 1 december 2020. Heb je een vier-weken loon? Dan gaat de verhoging in met ingang van loonperiode 13-2020.

Eenmalige uitkering

Was je op 29 juni 2020 werkzaam onder de cao Bouw en Infra? Dan ontvang je in december ook een eenmalige uitkering van € 350,- bruto. Krijg jij loon per maand? Dan ontvang je de uitkering uiterlijk in december 2020. Een vier-weken loon? Dan ontvang je dit uiterlijk in loonperiode 13-2020.

We leggen het uit in een video