Stel je vraag over werk en inkomen

6 procent loon erbij in Kalkzandsteenindustrie

Met een loonsverhoging van 6 procent in twee jaar tijd heeft CNV Vakmensen een ‘tevredenstellend cao-resultaat’ bereikt voor de werknemers in de kalkzandsteen en cellenbetonindustrie. Die leden stemden eerder deze week in met het onderhandelingsresultaat.

“Bijzonder is”, concludeert onderhandelaar Willem Timmer namens CNV Vakmensen, “dat we een nieuwe cao hebben nog vóórdat de oude verloopt. Volgens mij is dat een noviteit in deze branche.”

Loonsverhoging

Het loon voor de werknemers in de kalkzandsteen- en cellenbetonindustrie stijgt op 1 oktober met 2,5 %, op 1 juli 2019 met eenzelfde percentage en op 1 januari 2020 met nog eens 1 %. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 juli dit jaar tot aan 1 juli 2020.

Duurzaam werken

Bij de onderhandelingen is overeengekomen dat werkroosters onder handen worden genomen door de werkgroep duurzaam roosteren. Timmer: “Met als doel dat werknemers gezond hun pensioenleeftijd bereiken.

Met diezelfde inzet hebben we verslechteringsvoorstellen van de werkgever ten aanzien van overwerken weer van tafel kunnen krijgen. Werkgevers wilden overwerk tot en met 59 jaar mogelijk maken. Wij hebben de grens op 57 jaar kunnen behouden.”

Werknemers hebben ingestemd met de WW-reparatie voor deze beroepsgroep. Dit houdt in dat een 3e WW-jaar weer mogelijk wordt na ontslag dankzij eigen premiebijdrage

Heb je een vraag over de nieuwe cao? Stel hem hieronder!

Laat je reactie achter