Stel je vraag over werk en inkomen

Breng je stem uit over het sociaal plan BAM

De directie van BAM en de vakbonden bereiken een onderhandelingsresultaat voor het sociaal plan BAM. Leden van de vakbonden kunnen hierover nu hun stem uitbrengen. In deze blog brengen we je op de hoogte en lees je hoe je kunt stemmen.

Een goed vangnet

Er gaan arbeidsplaatsen verdwijnen en daarom is BAM de laatste tijd veel in de media. Een tijd geleden heeft BAM daarom de vakbonden uitgenodigd om over een sociaal plan te praten. Het uitgangspunt was hierbij om voor een goed vangnet te zorgen voor de medewerkers die worden ontslagen. Na lang en veel overleg is er een onderhandelingsresultaat bereikt over het sociaal plan. Nu kunnen de leden van de vakbonden hun stem uitbrengen. Werk je bij BAM en ben je lid van FNV Bouw, CNV Vakmensen of Vakvereniging HZC? Stem dan nu over het sociaal plan.

De inhoud van het plan

Het sociaal plan is van toepassing op werknemers die worden ontslagen. Het sociaal plan loopt tot en met 31 december 2021. In een gesprek hoort de medewerker dat hij of zij boventallig is. Hierin wordt ook uitgelegd waarom. Uiteraard krijgt de medewerker hier een bevestigingsbrief van.

2 opties

Er zijn 2 opties als je als werknemer boventallig bent:

  1. Je tekent een beëindigingsovereenkomst en stopt met werken aan het einde van je opzegtermijn. Als je deze overeenkomst tekent, heb je recht op eventuele WW. Je krijgt ook een transitievergoeding en daarbovenop tekengeld van €2000 bruto.
  2. Je kiest voor het werk naar werk traject. Als hiervoor kiest, krijg je hulp met het zoeken naar ander werk. Je hebt hierbij recht op 1,5 keer de transitievergoeding. Ook krijg je 0.15% van een maandsalaris per gewerkt dienstjaar, geldend vanaf 11 dienstjaren.

Beëindigingsvergoeding 

De beëindigingsvergoeding loopt op tot maximaal € 84.000 (wettelijk niveau 2021 transitievergoeding) of het bedrag gelijk aan ten hoogste het loon over twaalf maanden indien dat loon hoger is dan de wettelijke norm. Kies je het werk naar werk traject, dan is de maximale vergoeding 1,5 x € 84.000 = € 126.000 of 1,5 keer het jaarsalaris als het loon hoger is dan de wettelijke norm.

Laat je horen

Alle leden van de gezamenlijke vakbonden kunnen een stem uitbrengen. We vragen jou ook om je stem te laten horen. De leden moeten eerst instemmen met het sociaal plan en ook de Centrale Ondernemingsraad moet een akkoord geven voor het voortzetten van de reorganisatie. Pas daarna kan de werkgever de gesprekken voeren met de medewerkers die boventallig worden.

Op verzoek van medewerkers van Bouw en Techniek regio Noordwest vinden daar de gesprekken al vóór de kerstdagen plaats. Dit is omdat daar al langer bekend is dat er arbeidsplaatsen verdwijnen. Voor de andere gesprekken is verzocht deze te voeren vanaf januari 2021.

Stem uitbrengen

> Breng hier je stem uit over het sociaal plan BAM

Leden van de vakbonden CNV Vakmensen FNV Bouw of Vakvereniging HZC kunnen stemmen. Dit kan tot 20 december 23.00 uur

Download

onderhandelingsresultaatsociaalplan10122020.pdf

Laat je reactie achter

  • Vanuit de site van CNV Vakmensen is deze pagina om te stemmen voor het sociaal plan niet te vinden.

  • Goedemiddag Joost, goed werk. Fijn, dat je ons er op attendeert. Het is inmiddels hersteld. Het sociaal plan en nieuwsbrief staat nu ook op onze website. CNV-leden hebben de nieuwsbrief met de mogelijkheid om te stemmen ontvangen (zo niet, dan is er iets mis gegaan en dan kunnen ze met r.heins@cnvvakmensen.nl contact opnemen). De nieuwsbrief is nu dus ook de website geplaatst.  Op Je Achterban was de nieuwsbrief en sociaal plan al te vinden. Blijf vragen en/of opmerkingen op Je Achterban plaatsen!