Stel je vraag over werk en inkomen

Cao Bikudak: nog steeds geen beloning

De omzetstijgingen, de winsten, de cijfers liegen er niet om. Maar dit alles wordt niet vertaald in een fatsoenlijk loon voor jou. Daarnaast komen er links en recht berichten dat er niet veilig gewerkt wordt. Hier wil CNV Vakmensen aandacht voor vragen.

Loonbod werkgevers geen vooruitgang

Werkgevers bieden tot nu een loonsverhoging voor 2021 van 1,3%. Dit is precies de te verwachten inflatie voor 2021. Omdat hierin de gemeentelijke belastingen niet meegerekend zijn, ga jij er niet op vooruit. Je gaat er zelfs op achteruit. Iets wat voor CNV Vakmensen onbegrijpelijk is.

Signalen over onveilig werken

Daarnaast horen wij signalen dat het doorwerken niet altijd even veilig gedaan wordt. Hier wil ik graag van op de hoogte gebracht worden. Laat mij dat weten, zodat ik dat mee kan nemen aan de onderhandelingstafel. Jouw veiligheid staat voorop. Dat geldt niet alleen voor de bouwplaats, al ligt daar wel de nadruk op. Ook de thuiswerkende collega moet die voorzieningen krijgen die nodig zijn zodat werk vanuit huis goed uitgevoerd wordt. Tot slot is CNV Vakmensen benieuwd of er afspraken over veilig werken gemaakt worden bij opdrachtgevers en de nodige maatregelen getroffen worden.

Laat het ons weten!

Donderdag 11 februari 2021 gaan we verder met onderhandelingen. Voor die tijd horen we graag hoe jouw situatie eruitziet. Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Laat je reactie achter