Stel je vraag over werk en inkomen

CNV Vakmensen niet welkom aan cao-tafel schilders?

22 februari heeft CNV Vakmensen schriftelijk van OnderhoudNL en de LBV vernomen dat we niet welkom zijn aan de cao-tafel. OnderhoudNL heeft in de LBV haar partner gevonden waar ze graag zaken mee doet. Ook beweert OnderhoudNL dat CNV Vakmensen met FNV onvoldoende representatief, vrij vertaald te weinig leden hebben, om op basis daarvan een plek aan de onderhandelingstafel op te eisen. Daarnaast verklaart OnderhoudNL dat CNV Vakmensen onjuiste informatie aan jou verstrekt. Mede hierdoor is er volgens OnderhoudNL sprake van een verslechterde verhouding, waardoor jouw belangen niet op een juiste wijze kunnen worden behartigd, zo zijn OnderhoudNL en LBV van mening.

Wie bepaalt wie jou vertegenwoordigt?

Het is natuurlijk te bizar voor woorden dat OnderhoudNL voor jou bepaalt wie jouw belangen behartigen aan de cao-tafel. Als ik kijk naar de ontwikkeling in deze cao, dan is bijna alles afgebroken wat er was, is het grootste deel van de cao-verhogingen door deze verslechteringen betaald en loopt jouw cao achter bij diverse andere cao’s in de bouwnijverheid. Daar zijn jaarlijks acceptabele loonverhogingen afgesproken, houdt iedereen wat hij of zij heeft en zijn de veranderingen anders ingevuld, waardoor iedereen zich kan vinden in de oplossingen.

Misschien ben jij lid van CNV Vakmensen, en naast jou nog heel veel andere werknemers, en jij bent gebaat bij belangenbehartiging door jouw vakbond: CNV Vakmensen! Het is dan ook de hoogste tijd dat jij dat laat merken. En niet alleen jij, ook collega’s die lid zijn van andere bonden of niet lid zijn.

Laat de sector voelen dat het jou menens is.

18 maart 2019

18 maart zijn in het hele land diverse acties voor een beter pensioen. Deze dag zouden we met z’n allen aan moeten grijpen om actie te voeren voor een beter pensioen richting ons kabinet, maar ook de werkgevers duidelijk maken dat het ons menens is! Het kan toch niet zo zijn dat jouw werkgever bepaalt wie jouw belangen behartigd? En, hoezo met weinig? Als alle leden die dag het werk neerleggen, dan zal de sector inzien dat we echt met veel zijn en kan men niet meer om jouw vakbond heen.

Dit zijn tot nu toe de plaatsen waar manifestaties gepland staan:

Midden - Utrecht, Locatie: Jaarbeursplein, Tijd: 10.00 - 12.00 (inloop vanaf 9.30) 
Noord - Groningen, Locatie: Grote Markt, Tijd: 11.30 - 14.00 
Noord - Leeuwarden, Locatie: Wilhelminaplein, Tijd: 11.30 - 14.00
Noordwest - Amsterdam, Locatie: Beursplein, Tijd: 10.00 - 12.00 (inloop vanaf 8.00) 
Oost - Arnhem, Locatie: Marktplein, Tijd: 14.00 - 16.00 (inloop vanaf 13.30)
Zuidoost - Eindhoven, Locatie: Stadswandelpark, Alberdink Thijmlaan, Tijd: 11.00 - 13.30
Zuidoost - Heerlen, Locatie: Burgmeester van Grunsvenplein (voor de schouwburg), Tijd: 12.00 - 14.30
Zuidwest - Rotterdam, Locatie volgt, Tijd: 12.00 - 13.30 (inloop vanaf 10.30)

Uiteraard kan hier nog wat gewijzigd worden. Houd de site en andere media in de gaten voor de juiste informatie. Weet wel, het is ons pensioen en daar moeten wij met z’n allen voor staan. Dat we daarnaast aan de werkgevers duidelijk maken dat we met meer zijn dan we denken, is mooi mee genomen en mogelijk een opmaat naar meer! Strijdbaar voor een goed pensioen en een goede cao!

Laat weten wat jij van de houding van de LBV vindt!

Laat je reactie achter

 • hele vak gaat naar de kloten

  omdat de schilders niet in actie zijn te krijgen

  moet nog 10 jaar ik houd me hart vast

  en ja ik heb gestaakt tot het einde toe

 • Cor, als ze allemaal waren zoals jij was dit niet gebeurd. Daarom blijven we het proberen! Dank voor je steun!

 • Lute :Desnoods via de rechter afdwingen dat we aan de onderhandeling tafel komen . Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. We laten ons beroep niet helemaal uitkleden  denken ze niet aan de toekomst ofzo?

 • Lute, we zijn aan het kijken wat juridisch kan. Zij doen dit gewoon, het lijkt te mogen, maar ze vergeten jouw belang hierbij.

  Waardeloos! Daarom, laat zien waar je voor staat! Cao en een goed pensioen

 • Geachte mede-schilders,glaszetters, afbouwers en andere vakmannen! (en bondsmensen natuurlijk!)

  Namens mijn man (al vanaf zijn 16e jaar bij het CNV en inmiddels zo'n kleine 46 jaar schilder vakman) wil ik jullie even een hart onder de riem steken!

  Ik werk zelf in de zorg (ook een geweldige sector om in te werken, maar zo langzamerhand ook moeilijker qua uitvoering)en kan dus makkelijker even een berichtje aan jullie sturen. (Computertechnisch dan, hé !)

  We hebben het idee/gevoel dat met name OnderhoudNL een vals spel aan het spelen is! (AL verschillende onderkruiperige acties meegemaakt van OnderhoudNL ! (Is het een bond met leden? Of is het een uit de grond gestampte club van werkgevers?)

  Jullie als vakmensen, schilders, hebben een prachtberoep, maar het wordt helemaal uitgekleed ! En trouwens, dat is in heel veel sectoren, waar nog "hand kracht" en "menselijke" inzet nodig is ! (Jullie snappen wel wat ik bedoel; een computer schildert nog steeds geen grachtenpand en dat gaat 'm ook niet worden!)

  In de jaren '80 zijn er ook stakingen en acties geweest en ik kan me herinneren dat de bonden er altijd uit kwamen en de werknemers ook reëel waren. Maar nu bekruipt mij steeds vaker het gevoel, dat we maar gewoon "werkvolk"zijn en dat er weer een soort van "19e eeuwse"directeuren sfeer komt te hangen!

  Wij (mijn man en ik) willen echt ons best doen om er 18 maart te STAAN !!!!

  Want beste mede-vak "broeders én zusters", laten we OnderhoudNL en LBV weten dat WIJ er ook nog zijn ! Er wordt teveel over ons hoofd beslist, laten we zorgen dat er rekening met ons gehouden wordt! De stiekeme acties van uit- de-grond-gestampte en ineens alles overheersende, zogenaamde "bonden", die wèl mee mogen praten, moeten toch gestopt worden?

  En meneer van Dijk, is een (eventuele ON-LINE) HANDTEKENINGEN ACTIE ook nog een idee?

  Mensen, laten we eendrachtig voor ons allemaal opkomen! Laten we met z'n allen een vuist maken! Kieper OnderhoudNL en LBV eruit!

  Hopenlijk tot 18 maart!

  Deborah

 • Hoi Deborah,

  Dank voor je mooie woorden, je steun op 18 maart en het hart onder de riem voor onze schilders.

  www.cnvvakmensen.nl/.../petitie

  Hier kan online de petitie getekend worden.

 • ja   kom op  schilders, laten we bewegen, niet stil blijven

 • Onze bonden zoude bij cao’s waar CNV en FNV zijn buiten gesloten andere maatregelen moeten nemen ten aanzien van stakingsuitkeringen. Door een verdubbeling van de stakingsuitkering aan leden, en een volwaardige stakingsuitkering voor niet leden krijgen we onze medewerkers/werknemers in beweging. Dit zal werkgevers van onderhoud nl doen beven. Dit zal veel mediaaandacht opleveren en veel nieuwe leden. Waardoor we weer een sterke bond krijgen waar onderhoud nl niet meer omheen zal kunnen. Dit vraagt leiding en daadkracht van onze bondsraad en bestuurders. Werknemers zijn angstig geworden sinds de crisis die nu allang achter de rug is. Werkgevers intimideren werknemers om niet te gaan staken. Maar met dit voorstel kunnen we de schilders in de goede richting duwen. Zo kun je als bond je nek uitsteken en een vuist maken.Daardoor wordt het weer interessant om lid te zijn van een vakbond.

 • Bernard, ik ben dat met je eens. Al vaker geopperd, maar dat doen we niet.

  Al twijfel ik er aan of leden dan wel komen.

  Voorlopig doen we het met de uitkeringen zoals die nu gelden Bernard.

 • Ook dan komen de schilder niet in actie. schilders zouden zich moeten realiseren wat dit kost aan arbeidsvoorwaarden. dat wij niet meer aan tafel zitten komt door te zwakke knieën van schilders, wat kost mij een dag staken. en niet wat kost mij dit aan arbeidsvoorwaarden. en inderdaad de sector schilders wordt naar het putje gedreven.

 • Het is echt tijd voor actie nu.

  Dit breekt de hele sector . Op naar het hoofdkantoor van onderhoud.nl

 • Danny, ik zou niets liever willen. Maar dan moeten er meer zijn dan de 300 van toen..... zelfs van de helft van onze leden raken ze niet onder de indruk.