Stel je vraag over werk en inkomen

Dank je Chefke

“Ik ga stoppen met het schrijven van columns voor de Vakbondshistorische Vereniging hoor” luidt het bericht van mijn leermeester Gijs Wildeman. Inmiddels ruim in de 70 maar nog altijd scherp van geest en de pen. Als reden geeft hij onvoldoende in het ‘ vakbondsfront’ te staan om de columns met voldoende actualiteit te laden. Ik snap zijn overwegingen en die respecteer ik.

Waarom schrijf ik dit in mijn blog?

Uit respect en waardering voor wat ‘kleine’ Gijs voor de vakbeweging heeft gedaan. Klein van stuk met een niet aflatende inzet voor het wel en wee van werknemers in de bouw en houtsector. Gijs was mijn coördinator en leidinggevende toen ik in 1989 in dienst kwam bij de Hout- en Bouwbond CNV en maakte me wegwijs in het vakbondswerk. Gezien zijn geringe lengte noemde ik hem vaak Chefke. Als vakbondsman maar ook als actief lid van de PvdA maakte hij zich sterk voor de ‘ gewone man’. Die drive heeft mij altijd aangesproken en we hadden een enorme klik. Jarenlang was hij de cao onderhandelaar voor de bouw. Toen ik in 1999 in deze rol terecht kwam riep hij op zijn herkenbare manier “ die komt uit mijn school hoor”, hij was er geloof ik wel trots op dat ik hem was opgevolgd.

Bedankt!

Voor alles wat je voor de werknemers in de bouw en infra hebt betekend en hoop dat je de sector de komende tijd blijft volgen. En zodra het weer kan en mag hoop ik je weer eens te trakteren op je geliefde ‘ biertje en borreltje’ . Tot snel Chefke, tot snel Gijs!

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Bouw en Infra

Laat je reactie achter