Stel je vraag over werk en inkomen

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Schilders zijn gestart

Donderdag 9 september zijn partijen die betrokken zijn bij de Cao voor de Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijven, de cao SAG, gestart met de onderhandelingen. CNV Vakmensen is met FNV en LBV partijen aan de kant van werknemers. 22 september 2021 zal de tweede onderhandelingsronde plaatsvinden.

De behoefte lijkt groot


Uit jullie reacties blijkt een grote betrokkenheid en niet alleen bij CNV Vakmensen. Ook vanuit FNV is er een grote respons gekomen op de uitgezette vragen. Bijzonder is ook om te melden dat veel werknemers de vragenlijst vanuit OnderhoudNL hebben ingevuld, waardoor er een goed beeld ontstaat op dat wat jullie graag willen. Dit komt in grote lijnen overheen met de resultaten van de enquête van CNV Vakmensen.

Uitkomst

Het zal je niet verbazen dat waardering, beloning en een regeling voor zware beroepen bovenaan de lijst met wensen staat. Ook aandacht voor senioren scoort hoog. CNV Vakmensen gaat zich daar hard voor maken. In deze tijd, waar de orderportefeuilles vol zitten en er een gebrek aan vakmensen is, mag jij verwachten dat je goed beloond wordt en er goed voor je oude dag gezorgd gaat worden.

Downloads

In de bijlagen vind je de voorstellen van CNV Vakmensen en die van OnderhoudNL. Heb je daar vragen of opmerkingen over, laat het weten in een reactie onder dit bericht. 

notitie_arbeidsverhoudingen_OnderhoudNL.pdf
 

Laat je reactie achter