Stel je vraag over werk en inkomen

Er is een nieuwe cao BIKUDAK

Een groot deel van de leden van CNV Vakmensen hebben voor het onderhandelingsresultaat gestemd. Daarmee is de nieuwe cao BIKUDAK een feit. We gaan nu verder met de uitwerking.

Werk aan de winkel

Nu er een akkoord is, is er werk aan de winkel. We beginnen met de zwaarwerkregeling, zodat we deze zo snel mogelijk operationeel hebben. Deze regeling is belangrijk voor een deel van de leden van CNV Vakmensen, zo is gebleken uit de stemming.

Storingsdienst is punt van aandacht

Uit jullie reacties is gebleken dat de storingsdienst een punt van zorg is: In de praktijk blijkt dat werknemers de storingsdienst invullen na of voor hun reguliere werktijd. Het komt soms voor dat collega’s voor- of na een dienst nog een storingsdienst moeten vervullen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Iedereen rust moet hebben na een lange dag van zware arbeid. Hierover is al gesproken met werkgevers, maar CNV Vakmensen gaat hier meer aandacht voor vragen. Ook willen we dit geregeld hebben in de volgende cao

Bedankt voor jouw stem

Tot slot wil ik jullie bedanken voor het stemmen en de betrokkenheid vanuit de sector. CNV Vakmensen kan niet zonder de inbreng van de leden. Fijn om te ervaren dat er meegekeken en meegelezen wordt. In een tijd waarin de afstand gevoelsmatig groot is, moeten we het doen met de middelen die we hebben. Dan is jullie betrokkenheid nóg belangrijker. Samen komen we tot een goede cao, waarin jij tot je recht komt.

Vragen/opmerkingen

Heb je vragen over de nieuwe cao? Laat het weten in een reactie onder deze blog. We geven dan zo snel mogelijk antwoord.

Laat je reactie achter