Stel je vraag over werk en inkomen

Help, mijn roer moet om!

“Je ziet er goed uit Gijs” zei een maat van me een tijdje terug. Dan weet je wel genoeg, je moet je gewicht in de gaten houden want er zijn te veel kilo’s bijgekomen. Zelf al wel gemerkt dat ik totaal geen conditie meer heb. Is ook mijn eigen schuld. Lang en veel werken, bijna uitsluitend op mijn achterwerk zitten en af en toe ook koekjes en chocolaatjes snoepen. Want ja, die gasten die vergaderen moeten het wel goed hebben. En na een meeting even tanken aan de A27, verkopen ze verse frites! Dat kun je niet maken. Mijn gebrek aan discipline en wilskracht worden me fataal. En sporten, altijd wel een reden om niet te gaan. Te weinig tijd, te warm, te koud, te veel wind, te moe of moet net weer wat anders doen.

Help! Mijn roer moet om. Ik moet werken aan mijn vitaliteit om op een gezonde manier uiteindelijk mijn pensioen te halen. Maar ik heb ook hulp nodig, van mensen die me net even kunnen prikkelen en motiveren. Als CNV Vakmensen doen we dat ook. Maandag 19 november houden we in Arnhem een grote vitaliteitsdag. Hoe blijven we als werknemers fit voor de job om het maar zo te zeggen. Fysiek maar ook mentaal. Maak gebruik van deze mooi mogelijkheid en laat je stimuleren en helpen. Klik hier voor meer info!

Ook werknemers in de bouw en infra, ze hebben via Volandis recht op een DIA. Dat is een duurzame inzetbaarheidsanalyse (periodieke medische keuring en een adviesgesprek) die je inzicht geeft in je lichamelijke conditie. En daarnaast in wat je ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Je krijgt je eigen actieplan. Maak er nou gebruik van!! Het is te gek voor woorden dat duizenden werknemers deze mogelijkheid gewoon naast zich neerleggen. Het is jouw (gezonde) toekomst!

Dan ga ik nu maar mijn fruitshake klaarmaken.

Waarom ga jij niet naar de DIA?

Laat je reactie achter