Stel je vraag over werk en inkomen

Hoofd omhoog, borst vooruit

“Staat je telefoon hard genoeg? Heb je de e-mail gecheckt? De app goed gelezen?” Mijn vrouw Albertha heeft het niet meer. Ze wil naar huis. We zijn net drie dagen op Tenerife en zitten gekluisterd aan het balkon van ons appartement waar we al jarenlang zo dol op zijn. We mogen de deur niet meer uit.

Zo snel mogelijk terug naar huis

Militairen en politie lopen op straat, alleen met je ID in de hand mag je in je eentje de straat over naar de supermarkt om de belangrijkste levensmiddelen aan te schaffen. Het idee was om even onze accu op te laden voordat de intensieve cao-onderhandelingen beginnen, maar het versneld leeglopen van die accu is de harde werkelijkheid. Het eiland dat we zo liefhebben, willen we zo snel mogelijk verlaten.

Na een paar dagen stress en gedoe gaat - drie dagen eerder dan gedacht - in de vroege ochtend de telefoon: “U kunt vandaag naar huis. Over een half uur klaarstaan”, luidt de opdracht. Met scheerschuim in mijn oren en chaotisch ingepakte koffers kunnen we eindelijk vertrekken, snel weg van hier. Ruim veertien uur later stappen we gesloopt, maar opgelucht ons huis binnen.

Protocol voor veilig werken tijdens de coronacrisis

Het coronavirus beheerst ieders leven. Wat gaat het voor onze mooie sector betekenen? Komt er weer een crisis? Er wordt gelukkig nog veel gewerkt, maar natuurlijk zijn er vragen en zorgen over veiligheid, gezondheid en toekomst. Samen met de politiek, werkgevers en het RIVM hebben we zo helder mogelijk regels afgesproken. Deze zijn vastgelegd in een protocol voor veilig werken. Alsjeblieft mensen! Houd je aan de regels en denk om jezelf en de ander. Zorg dat er in elke werkomgeving een ‘corona-verantwoordelijke’ is die erop let dat alle maatregelen worden gevolgd.

Helpdesk en live vragenspreekuur

Heb je vragen of twijfels? Vraag ons dan om advies. Loop geen risico’s. Ook de nieuwe helpdesk staat voor je klaar, met experts die korte lijntjes hebben met het RIVM en de Ministeries. Donderdag 2 april is er weer een live vragenspreekuur. Een jurist, twee consulenten en ik zitten van 19.30 tot 21.00 klaar om vragen te beantwoorden. Je kan alle vragen stellen en zaken aan het licht brengen over alles wat met werk en inkomen te maken heeft. Natuurlijk ook over corona en of je nog samen kunt reizen.

Lees meer over het live spreekuur

Contactgegevens helpdesk
Bel gratis: 085 – 080 1544
Website: www.helpdeskcorona-bt.nl

We gaan voor een mooie toekomst

Helaas hebben we de cao-onderhandelingen moeten uitstellen, maar zoals ik laatst in een interview in de Cobouw noemde: samen komen we door deze tijd! Met het hoofd omhoog en de borst vooruit trotseren we de problemen en gaan we met vertrouwen richting de toekomst. De uitdagingen voor de bouw en infrasector zijn de komende jaren heel groot, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er ook na stikstof, PFAS en corona een mooie toekomst op ons ligt te wachten. En voor nu: denk om jezelf en om anderen en blijf gezond.

Hartelijke groet,

Gijs Lokhorst
Bestuurder/onderhandelaar Bouw & Infra bij CNV Vakmensen

Laat je reactie achter