Stel je vraag over werk en inkomen

Internationale verklaring over veilig werken getekend

Op woensdag 28 april ondertekenden de vakbonden en werkgevers gezamenlijk een internationale verklaring over veilig werken. In deze verklaring wordt het grote belang van het recht op veilig werk nog eens benadrukt.

Dag voor Veiligheid en Gezondheid

Woensdag 29 april was de Dag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en ook Workers Memorial Day, de dag waarop we mensen die zijn omgekomen door een bedrijfsongeval of een beroepsziekte, herdenken. Een toepasselijke dag om deze verklaring te tekenen. 

Hele jaar door aandacht nodig

CNV Vakmensen bestuurder Gijs Lokhorst: 'Er gaat geen dag voorbij of we zijn bezig met het aandacht vragen voor veilig en gezond werken en het bevorderen van de bewustwording van het belang, met de ondertekening van de deze verklaring leggen we hier nog eens extra nadruk hierop. Zeker in landen waar aandacht voor veilig en gezond werken niet de norm is, is het nog extra van belang om op deze onderwerpen te drukken. Dit gaat niet alleen over Nederland.'

Verklaring ondertekend door vakbonden en werkgevers

De door de EFBH en BWI opgestelde verklaring werd ondertekend namens de werkgevers door Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie NL.

Download hier de PDF

Declaration on Healthy and safe workplaces def .pdf

Laat je reactie achter